Jan Plestenjak: “Vzeti si moraš svoj aplavz”

“Vem, da imam izjemno skupino, da smo pripravljeni in da bomo na koncertu dali vse od sebe.” (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
3. 12. 2015

Le še dobra dva tedna nas ločita od velikega koncerta Jana Plestenjaka v Hali Tivoli. S šarmantnim Janom je Story tokrat spregovoril o njegovem pogledu na slovensko glasbeno sceno in na njegov prihajajoči koncert, v katerega je vložil dušo in telo.

Za Janom je več kot 20-letna kariera, v kateri je s svojo glasbo zapolnil že marsikatero dvorano. Kljub številnim uspehom pa se tudi Jan spopada s problemi, ki so povezani s postavljanjem cen za vstopnice in albume.

"Vem, da imam izjemno skupino, da smo pripravljeni in da bomo na koncertu dali vse od sebe. Mislim, da je kljub vsemu treba vztrajati pri koncertni filozofiji. Je težko, zelo je stresno, ampak mislim, da dolgoročno ljudje spoštujejo in cenijo ves trud," je pojasnil Jan in dodal, da za njegov koncert 10. decembra v Hali Tivoli vlada izredno zanimanje. "Zaradi interneta je veliko stvari brezplačnih, na YouTubu lahko poslušaš skladbe, gledaš koncerte, plošče so zastonj, filmi so dostopnejši kot kdaj prej ...

Nihče pa ne pomisli, da bi lahko bil kruh na internetu. Ali pa gorivo. Kaj bi se potem zgodilo z državo? Nikoli ne pričakujem, da bom kaj dobil brezplačno, če že ne drugače, zaradi spoštovanja do drugih," nam je pojasnil Jan, ko smo ga vprašali, koliko razvoj internetnih brskalnikov za glasbo vpliva na njegovo kariero.

"Obenem pa pri marsikomu čutim veliko željo po slavi. Zdi se mi, da je ta večja od tiste, ko bi samo rad počel stvari, ki jih imaš rad," nam je še povedal. Janovega koncerta se bo tokrat lahko udeležilo tudi deset bralk revije Story, saj vas bo Jan počastil z desetimi vstopnicami za njegov veliki koncert v Hali Tivoli, o vtisih z njegovega glasbenega spektakla pa nam boste tako lahko pripovedovale iz prve roke.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Primož Predalič

Značke: Jan Plestenjak
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story48/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 48/2015

Story 48/2015, od 26. 11. 2015