Jan Plestenjak za vedno v Portorožu

Jan Plestenjak za vedno v Portorožu (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
Vir: Lady
24. 5. 2018

Mesto vrtnic Portorož bo 26. in 27. maja zaživel v znamenju vrtnic, izbrane kulinarike in rosé vin. Rdeča nit festivala, ki bo ponudil vodene degustacije rosé vin, glasbo v živo, vinsko akademijo, kuharski šov, ulične nastope in delavnice za otroke, bo vrtnica Portorož.

Vrtnico slavnih bo letos v legendarni portoroški vrt s pogledom na morje posadil vseslovensko priljubljen pevec Jan Plestenjak. "Vrtnico Portorož smo Janu Plestenjaku simbolično izročili že septembra lani, Jan pa se je vabilu k saditvi vrtnice v portoroški Rožni vrt z veseljem odzval.

V gredici slavnih, majhni različici pločnika slavnih, bo torej kmalu zacvetela tudi vrtnica enega najuspešnejših slovenskih pevcev. Janovo povezanost s Portorožem in morjem je čutiti v številnih njegovih skladbah, ki govorijo o našem prelepem kraju," je za Lady povedal mag. Igor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož, ter dodal: "Naša želja je, da bi vsako leto vrtnico z registriranim imenom Portorož v Rožni vrt posadila znana oseba. Prvo vrtnico je leta 2011 posadil župan občine Piran Peter Bossman, poleg nje cveti še vrtnica predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja ter vrtnici primorskih pevk Tinkare Kovač in Anike Horvat."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Tibor Golob, LifeClass