Jana Morelj: “Vedno mi poskušata najti fanta”

Jana je za največji korak v življenju izbrala trenutek, ko se je preselila na svoje. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
19. 5. 2016

Prigodam simpatične temnolaske lahko vsako jutro prisluhnemo v Denis Avdić šovu, tokrat pa je Story zanimalo, kdo se pravzaprav skriva za podobo, ki jo vidimo na televiziji in ki ji tako radi prisluhnemo na radiu. Z Jano Morelj sva se sestali na popoldanski kavici in poklepetali o njenih hobijih, delu in družini, ki jo je v preteklih letih našla v radijskem studiu ...

Story: Poznamo vas z radia in televizije. Kaj pa Jana počenja v zadnjem času, ko je ne okupira delo?

Trenutno se precej ukvarja z alergijami. (smeh) Se pa tudi že pripravljam za svoj najljubši letni čas, torej na poletje, ker se že močno veselim vseh festivalov in koncertov, zabav na prostem, druženj, športanja ... Pa tudi razmišljanja o poletnem dopustu mi ne utečejo.

Story: Ko sva že pri tem, ste ljubiteljica potovanj. Imate že izbrano destinacijo?

Moj lanski dopust je bil odličen. Lani sem bila v Indoneziji, letos pa ne vem, ali bom šla lahko na kakšen daljši dopust, lahko pa se zgodi, da bodo potovanje nadomestili vsi festivali, večinoma v tujini.

Story: Ste sicer redna obiskovalka festivalov?

Ja, kar veliko smo jih obiskovali. Predvsem Rock Otočec, Schengenfest, na festivale v Nemčijo smo veliko hodili ...

Story: Pa imate kakšno noro prigodo s festivala?

Mislim, da so vse prigode nore. (smeh) Vsak festival ima kakšno prigodo - od tega, da so se nam na poti pokvarili avtomobili, ker seveda nismo imeli dobrih avtov, poleg tega pa smo bili natlačeni v majhnem avtu. (smeh) In spomnim se, da smo šli na Rock Otočec z dvema avtoma, eden pa se nam je na poti pri Višnji Gori pokvaril. Z drugim avtom nas je potem prijatelj v dveh rundah odpeljal na festival. Sicer pa je vedno kaj. Veliko zanimivih ljudi spoznaš in mislim, da takrat nastanejo anekdote, ki te povežejo.

Story: Pa so se v preteklosti na takšnih festivalih rodile tudi kakšne romance? Morda v najstniških letih?

So, ja, niso pa bile najstniške, ker so bile malce bolj resne. (smeh) Ena se mi je zgodila, ampak se ni obnesla. Tam je neka posebna atmosfera in mislim, da tudi zaradi tega pogosteje pride do teh romantičnih navez.

Story: In če sva že pri romancah. Koliko medijska prepoznavnost vpliva na vaše 'zmenke'?

Vpliva toliko, kolikor pustiš, da vpliva. Sama nisem privrženka tega, da bi uživala v tem, da me ljudje poznajo. Želim obdržati neko zasebnost in ne delim z mediji vsega, kar se mi zgodi. A ta prepoznavnost vpliva na to, da imajo morda kakšni fantje neko blokado, ali pa, da pridejo do mene z nekimi klasičnimi vprašanji v slogu 'kakšno vreme bo jutri' ali pa kaj podobnega. Zelo težko je srečati človeka, ki ne bi imel v glavi izdelanih predstav o tem, kakšna sem.

Story: V preteklosti se je veliko govorilo o anketi, v kateri so vas moški izbrali za dekle, s katerim bi najraje skočili čez plot ...

Mislim, da sta za to, da se je anketa tako izšla, v veliki meri kriva Denis in Miha, ker sta to veliko poudarjala. (smeh) To je bila tudi malce 'fora', ker mi ni ravno v čast.

Story: Kaj pa zdaj? Ali je kdo, ki greje vaše srce?

Morda pa je, pa ne povem. Ker niti 'moja dva' ne vesta tega in kar naj ostaneta v dvomih. (smeh)

Story: Pa sta vam Denis in Miha kdaj že poskušala najti fanta?

To nenehno delata, predvsem Denis. Vsakega, ki pride na intervju, in vsakega, ki ima pet minut časa, vpraša, ali je samski.

Story: Pa je bil kakšen uspešen poskus?

Ne, noben od njiju. (smeh) Nimata srečne roke pri izboru, pa tudi poseben okus imam.

Story: Kakšen pa je vaš okus?

Ne gledam veliko na vizualno podobo, čeprav se sliši čudno. Gre predvsem za energijo, ki se začuti. Pritegnejo me pozitivni ljudje, nasmejani, s smislom za humor, razgledani, da imajo radi glasbo, da so sproščeni, da imajo širok pogled na življenje.

Story: Nekje sem prebrala, da ste bili kot deklica veliko bolj dekliški in da ste zdaj veliko bolj 'moški' tip ženske. Ima to kaj opraviti s tem, da delate z dvema moškima?

Ne, ker sem bila že pred tem takšna. Mislim, da ima pri tem veliko to, da sem samostojna že veliko let, in navadiš se poskrbeti sam zase. Pa tudi, če pride do kakšne težave, imam raje pristop, da se težava reši, ne pa, da se jamra in prestavlja dolžnosti na druge. Verjetno sem bila tako tudi vzgojena.

Story: Z Denisom in Mihom sicer delujete kot zelo ubran trio. Pa se veliko družite, tudi ko niste v službi?

Pred kratkim smo imeli ravno to debato. Mi se res dobro poznamo in lahko bi rekla, da smo prej prijatelji kot sodelavci. Po drugi strani pa še nismo bili drug pri drugem doma. Miha še ni bil pri meni, jaz pri njem prav tako ne in res imamo zanimiv odnos. Sicer bi se radi več družili, ampak nam čas tega ne omogoča, sploh pri Denisu je to problem. On je tako obremenjen z vsem možnim, da je žuranje z njim praktično nemogoče. Se pa na radiu družimo in ves čas 'visimo' skupaj. To je moja družina, ker jih več vidim kot lastno družino in prijatelje.

Story: Pa imate jutranje rituale?

Najprej je kava in za vsakega posebej veš, kakšno kavo pije. (smeh) Eden jo ima raje iz enega avtomata, drugi iz drugega, tretji iz đezve ... Jaz sem tista, ki navadno spušča rolete na oknih in ugaša luči, ker me zelo moti svetloba. Veliko vplivamo drug na drugega in toliko se že poznamo, da takoj, ko človek vstopi v studio, vemo, kakšne volje je. Sicer pa si zjutraj pripravimo zajtrk, kakšne opečene kruhke ali omlete ...

Story: Torej, vi kuhate, ko mi poslušalci poslušamo reklame?

Tako je. Takrat je čas, da se skuha kava, da se pogleda, kaj na Facebooku, na YouTubu, čas, da se malce nasmejiš ... V prvi uri, od petih do šestih, znajo med nami pasti tudi kakšne malce bolj filozofske debate. Pride neki trenutek, ura je zgodnja, nikogar ni, sami smo, in takrat se znajo razviti zanimivi pogovori, ki se potem odražajo tudi na naših pogovorih v etru.

Story: Pa se morda spomnite prvega srečanja z Denisom?

Spomnim se ga, kot da je bilo včeraj. (smeh) Takrat sem delala na Radiu Antena kot prometni informator in tako sem tudi začela delati na radiu. No, takrat so imeli avdicijo in med kandidati je bil tudi Denis. Vem, da je imel 'nagravžno' rjavo usnjeno jakno in čuden rjav puli z nekimi vzorčki. Zapomnila sem si ga, ker je bilo vse narobe. Sedela sem na kavču, predstavila sva se, in to je bilo za prvo avdicijo to. Potem ko sem ga videla še enkrat na radiu, pa sem vedela, da bo to to. Najprej je začel delati kot vikend voditelj, potem je zelo hitro prišel na popoldanski termin, zdaj pa je tu, kjer je. Spomnim se še, da je imel čudno pričesko s pramenčki, ki jih je pozneje, hvala bogu, opustil. (smeh) Je pa še vedno tak preprost moški, kot je bil. Zelo se je razvil kot osebnost, vendar je ostal pristen človek. Tak, kot ga slišite, takšen Denis je.

Story: Ko sem jaz imela intervju z njim, me je res pozitivno presenetil.

Smešno je, ko pridejo gostje v oddajo in so prestrašeni. Ne glede na to, ali so športniki, politiki, igralci. Vsi pridejo malce zakrčeni. Potem pa, ko vidijo, da so prišli na takšen pogovor, kot ga imava midve zdaj, se vsi sprostijo.

Napisala: Katja Milanič

Fotografije: Primož Predalič, osebni arhiv

Značke: Jana Morelj
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story20/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 20/2016

Story 20/2016, od 12. 05. 2016