Janez Dolinar: Dedek z nasmehom za milijon

22. 10. 2011 | Vir: Lea
Deli
Ana in Janez Dolinar

V teh dneh je prišel čas, ko priznani radijski voditelj Janez Dolinar, oče igralke Ane Dolinar, slavi tisto, kar si želi vsak oče na tem svetu - v četrtek je postal ponosni dedek.

“Spominjam se, ko me je Ana poklicala in se napovedala na obisk s Sebastijanom. Dogovorili smo se za kosilo in sploh nisem pomislil, da imata kaj pomembnega povedati. No, po kosilu pa je Ana rekla, da je noseča in da bom dedek, moja mami pa bo prababica! Bil sem zelo vesel in zdelo se mi je prav fino, to je novica, ki je človek ne sliši vsak dan, in glede na to, da imam le enega otroka, česa takega ne zveš prav pogosto,” nam je Janez z nasmehom, vrednim milijone, opisal, kako je izvedel zanj eno najsrečnejših novic v življenju.

“Mislim, da sem vprašal le, ali bo otrok dobil kaj hrane, glede na to, da Ana bolj malo kuha; no, saj kuha Sebastijan in bo odslej pač pripravljal hrano za tri,” nam je povedal Janez, ko je z nami prijazno delil prve misli. “Mislim, da res nisem imel kakih posebnih vprašanj in nasvetov, le skrbelo me je, ker sem vedel, da ima Ana še veliko obveznosti v MGL-ju in v kranjskem Prešernovem gledališču,” je z nami delil tudi prvo skrb po novici skrbni Anin oče, ki je ves čas njene nosečnosti seveda tudi spremljal hčerkino počutje.

Zaskrbljeni oče

“Prve mesece, ko je imela Ana veliko predstav in njeno stanje ni bilo dobro, me je nekoliko skrbelo zanjo. Običajnim slabostim, ki spremljajo žensko prve mesece nosečnosti, so se pridružile še močne migrene, in ker običajna zdravila niso primerna za nosečnico, se je Ana kar nekajkrat znašla na urgenci, da je dobila primerno zdravilo, ki pa ji ni pomagalo. Nekajkrat je zgubila zavest, in čeprav me nikoli ni bilo zraven, me je res skrbelo,” pove Janez, ki je bil ves čas v stiku tudi s svojo nekdanjo ženo, igralko Bernardo Oman.

“Takrat sem navadno klical Bernardo in jo spraševal različne stvari in predvsem, ali je govorila z Ano. Potem ko se je po začetnih štirih mesecih stanje nekako stabiliziralo, pa sem v šali večkrat rekel, da me veseli, da je Sebastijan vse tako dobro prenašal. Res je bil z Ano veliko časa, tudi poletje sta potem preživela na morju in kmečkem turizmu, tako da sta veliko počivala in se pripravljala na dogodek,” nam je povedal ponosni dedek Janez, ki ga je Ana razveselila tudi s tem, da je tik pred porodom naredila diplomo.

“Ja, zaradi diplome jih je res dve leti poslušala in v nekem trenutku sem imel občutek, da z diplomo pred porodom ne bo nič. Na srečo pa je Ana mislila drugače, poleti in zdaj jeseni je res delala in pred kratkim diplomirala,” je še ponosen novopečeni dedi.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan