Janez Dolinar: Srečni dedek male Ronje

Janez in Ana Dolinar (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
30. 10. 2011

Oče igralke Ane Dolinar, legendarni radijski in televizijski voditelj Janez, je ob novici, da bo postal dedek, občutil v sebi nekaj najlepšega, kar lahko oče občuti. Kot sam pravi, je bila to novica, ki je ne slišiš vsak dan. Janez je, kot se za ljubečega očeta spodobi, ves čas pazil na svojo punčko in obenem spremljal njeno nosečnost.

Story: Ste razmišljali o svoji vlogi dedka in tem, kakšen dedek boste?

Sebastijanov oče ima že tri vnuke in je dedi, jaz pa bom tatko, ime mi je všeč in ni jih prav veliko! Ja, tatko se lepo sliši in tako za hec pravim, da me bo dete lahko klicalo tudi po imenu, ker bi tako lahko kdo pomislil, da sem malo starejši očka, no, malo starejši … (smeh)  Seveda si želim biti najboljši tatko. Razvajal? Ja, seveda jo bom razvajal, kolikor se bo le dalo. Tako je tudi prav, starši otroke vzgajajo, stari starši pa so zato, da vnuke razvajajo, ‘crkljajo’. (smeh)

Story: Ste spremljali Anino nosečnost? Vas je bilo kdaj kaj strah zanjo ob vseh obveznostih, ki jih je imela?

To pa res, še posebej prve mesece, ko je imela veliko predstav in njeno stanje ni bilo  dobro. Običajnim slabostim, ki spremljajo žensko prve mesece nosečnosti, so se pridružile še močne migrene, in ker običajna zdravila niso primerna za nosečnico, se je Ana kar nekajkrat znašla na urgenci, da je dobila primerno zdravilo, ki pa ji ni pomagalo. Nekajkrat je tudi izgubila zavest, in čeprav me nikoli ni bilo zraven, me je res skrbelo. Takrat sem ponavadi klical Bernardo in jo spraševal različne stvari in predvsem, ali je govorila z Ano itd.

Ko se je po začetnih štirih mesecih situacija nekako stabilizirala, pa sem v šali večkrat rekel, da me veseli, da je Sebastijan vse tako dobro prenašal. Res je bil z Ano, kolikor se je le dalo veliko, tudi poletje sta preživela na morju in kmečkem turizmu, tako da sta veliko počivala in se pripravljala na dogodek. Obiskovala sta tudi materinski tečaj, si ogledala nekaj porodnišnic, izbrala babico in Ana se je odločila, da bo rodila v kranjski porodnišnici, da bo lahko Sebastijan ves čas z njo!

Več v reviji Story.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story