Jani in Teja otroke učila kuharskih veščin

Jani in Teja (foto: Jana Šnuderl - JS oblikovanje) Jana Šnuderl - JS oblikovanje
Vir: Story
20. 8. 2014

Nekaj poletnih dni sta nekdanja tekmovalca iz šova Gostilna išče šefa Jani in Teja preživela v Ankaranu. Njuno bivanje v slovenskem obmorskem mestu pa ni bilo počitniško, tam sta se udeležila BeachCampa, kampa odbojke na mivki, in animirala otroke.

Odlična kuharja sta se na povabilo k sodelovanju z veseljem odzvala. Teja nam je zaupala:

"Z Janijem sva se v Ankaranu udeležila BeachCampa, ki ga vsako leto za otroke organizira Tine Satler, trener mladinske odbojkarske reprezentance Katarja. Gre za tedenski kamp odbojke na mivki, kjer otroci trenirajo, se zabavajo in predvsem uživajo na morju. Ker najina fotografinja Jana Šnuderl in oblikovalec Simon Gašparovič z njimi že dalj časa uspešno sodelujeta, so naju povabili, da bi z otroki kuhali, in seveda sva se z največjim veseljem odzvala. Tako sva s sabo vzela še Taja in združili smo prijetno s koristnim. Otroci so bili stari od 10 do 17 let, bilo jih je okoli 20 in skupaj smo kuhali kosila ter večerje. Tako smo pripravljali cheesburgerje, pekli palačinke, testenine in podobno. Ker so otroci zelo zaposleni s treningi, imajo jih kar dvakrat dnevno, sva večino pripravila z Janijem, nato pa smo z otroki samo dokončali jedi."

Teja in Jani

Teja in Jani pa sta se izkazala tudi kot super animatorja, otroci so ju oboževali, skupaj so igrali odbojko na mivki, se kopali, igrali nogomet, se vozili s kajaki, kuhali in gledali filme. Seveda pa kampiranje ni minilo brez 'lumparij'. Teja je še razkrila:

"Resnično gre vsa pohvala organizatorjem, ki so poskrbeli, da so bili otroci nenehno zaposleni. Ta kamp je kamp z namenom in kljub napornim treningom so bili otroci tako nabriti, da je bilo vsako jutro treba najprej preveriti, ali je šotor cel in ali ni kdo mogoče zavit v toaletni papir. Neko noč smo fantom, ki so nagajali puncam, premaknili šotor, tako da sva se z Janijem spet počutila stara deset let. Seveda sva bila takoj za potegavščino. Ko so se zjutraj zbudili pod milim nebom, jim ni bilo nič jasno. Nam pa seveda niso ostali dolžni. Tako da je bilo res pestro in prihodnje leto zagotovo ponovimo."

Napisala: Nina Keder

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 34/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 34/2014

Story Story 34/2014, od 14. 08. 2014