Jani Jugovič in Teja Perjat: V službo na Veliko planino?

7. 2. 2015
Deli
Jani Jugovič in Teja Perjat: V službo na Veliko planino? (foto: N. Divja)
N. Divja

Pretekli teden smo v Kamniški Bistrici, kjer ima sedež tudi družba Velika planina d. o. o., ujeli zanimiv parček, poznan predvsem kot kuharski tandem Tejani. Preverili smo, kaj sta tam počela.

Znano je namreč, da so v družbi že dlje časa iskali kuharja, ki bi prevzel kuhalnico v prenovljeni gostilni pod Veliko planino, v gostilni pri gondoli v Kamniški Bistrici, poleg tega pa potem še natakarico. Seveda bi bila Teja in Jani zelo primerna za službo, zato nas je zanimalo, ali sta se res javila kot kandidata in sta se pripravljena odreči 'svobodnjaštvu'?

Opremljena s prenosnim računalnikom sta v prenovljeni gostilni ob kaminu imela resen pogovor. Poklicali smo Tejo, ki nam je zaupala, da sta bila res na srečanju, ampak ne na razgovoru za službo: "Z Veliko planino sodelujeva pri prenovi gostilne, natančneje start upu, kar pomeni, da sva zadolžena za pripravo jedilnega lista, vpeljavo tega, uvajanje kuharjev, izobraževanje, naročanje sestavin in izvedbo dogodka ob odprtju."

Jani in Teja se namreč ukvarjata tudi s tovrstnimi projekti, nazadnje sta pri prenovi pomagala sotekmovalki iz šova Gostilna Ireni Rovanšek, ko je odprla svojo gostilno Pr'Krvin v Tržiču, poleg te pa še za tri manjše gostilne v Ljubljani in njeni okolici: "To so predvsem projekti, ki se jih lotiva, če naju zadeva resnično zanima oziroma vidiva v tem neki izziv, kar Velika planina vsekakor je. Ekipa je zelo resna, pripravljena na trdo delo, in že to nama pomeni zelo veliko, saj veva, da najine izkušnje in znanje ne bodo šli v nič. Odprtje prenovljene gostilne načrtujejo že v kratkem, sredi februarja. Je pa res, da so tovrstni projekti le peščica najinega delovanja in so v ospredju predvsem najini dogodki, kot so kuharski tečaji, team buildingi, intimna druženja in praznovanja s slow food meniji in podobno. Prav tako ne gre zanemariti promocijskega sodelovanja z večjimi tako slovenskimi kot tudi tujimi podjetji in zadev, ki jih pripravljava za otroke. Pri naju lahko praznujejo rojstne dneve, izvajava tudi otroške delavnice."

Tandem pa bo prisoten tudi ob otvoritvi, uspešno namreč prirejata tudi kulinarične dogodke: "Vsekakor so dogodki bistvo najinega delovanja. Če lahko kateregakoli povežete s hrano, potem je tu vsekakor Tejani. Preseneča naju, da naju veliko ljudi in podjetij najame, da dogodek izpeljeva zunaj svojega prostora v Šiški. Tako sva izredno veliko na cesti in mislim, da lahko rečeva, da sva v zadnjem letu spoznala veliko več Slovenije kot prej v vsem življenju. Veliko je namreč tudi cateringov za večje skupine ljudi in iz leta v leto je projektov več in so tudi bolj zahtevni. To pa je tisto, kar nama vliva voljo in moč, da sva še boljša in še uspešnejša."

Napisala Zoja Ahlin

Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču