Jani Jugovic: Kuhalnica mu ni dovolj, lotil se bo vloga!

Jani Jugovic: Kuhalnica mu ni dovolj, lotil se bo vloga! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
25. 5. 2017

Jani je že dolgo časa razmišljal o vlogu, predvsem zaradi svoje Teje in njenih komplikacij pri hčerki Sii, kot se je sam izrazil. 

"Vsak dan ima zame milijon šesto navodil, kar mi je izredno smešno. Človek bi pomislil, da bi se po 19 mesecih lahko malo umirila, a je vsak dan isto," v smehu pove Jani, ki je po nesreči padel tudi v skupino na Facebooku, kjer mamice debatirajo o vseh možnih scenarijih glede vzgoje, otroških izdelkih, hranjenju otrok, vrtcih, boleznih.

"Ugotovil sem, kako je moški pogled popolnoma drugačen od ženskega. Ravno zaradi tega sem se odločil, da predstavim še svoj vidik. Izjemno se namreč angažiram tako pri Taju kot Sii in v vlogi očeta zelo uživam. Z njima se tudi veliko ukvarjam in želel bi podreti stereotipe, da moški ne naredimo nič, da so mamice za vse same. Pri nas ni tako," je povedal priljubljeni kuhar.

Njegov vlog bo predvsem zabaven in ne zakompliciran. "Mislim, da je veliko preveč literature že napisane predvsem za mamice in novopečene starše. Kako ravnati po tem, ko dobimo otroka. Kaj se zgodi s partnerskim odnosom, koliko časa posvečamo sebi, kaj se pričakuje od očetov itd. V vseh teh blogih, Facebook skupinah, literaturi, mnenjih strokovnjakov se izgubi pravi pomen starševstva in partnerstva. Vse, kar potrebujemo, je čas tako za partnerja kot tudi otroka, in vse se da, če je volja," zaupa Jani in doda, da bodo vlogi brez cenzure in olepševanja.

Jani Jugovic

V njem pa lahko že poleti pričakujemo še eno novost. "Mogoče pa avgusta presenetim s kakšnim vlogom iz porodne sobe," pove v smehu mladi očka, ki mu gredo najbolj na živce neiskreni in 'pametni' ljudje. "Taki, ki mislijo, da so pogoltnili celo znanost tega sveta. Mama se že od nosečnosti lahko kar hitro izgubi in zapisi, kot so: "Bravo mi, ki dojimo," ali pa 'otroka začnite uvajati na gosto hrano z zelenjavo' itd. vsiljujejo mnenje in vplivajo na mamo, ki je že tako pod stresom, ko pride domov z novorojenčkom. Vem, kako je bilo pri Teji, in mogoče bom s svojimi sproščenimi vlogi kakšno mamo tudi razbremenil in kakšnemu fotru dal idejo, kako lahko pomaga in sodeluje pri opravilih, vzgoji in vsem, kar je povezano s čudeži, ki jih dobimo v roke," je sklenil novopečeni vlogar.

Sam svoj mojster

Jani bo vloge snemal in montiral sam. Zase pravi, da je tako kot v kuhanju tudi tukaj samouk. "Je pa res, da sem se veliko naučil tudi od najinega snemalca Deana Gostimiroviča, ki skrbi za videe projekta Radi imamo domače, kjer Teja ustvarja video recepte za Mercator. Dean je res car in na vsakem snemanju se naučim kaj novega," pove Jani.

Barbara Majič

Priporočamo