Jani Jugovic: S tekom do denarja

Vir: Nova
17. 9. 2013

Kuharski mojster Jani Jugovic se je odločil, da bo ubil kar dve muhi na en mah – s tekom bo poskrbel za vitkejšo postavo, hkrati pa pomagal otrokom, ki morda kdaj nimajo doma niti za hrano.

Jani je odraščal v Škofji Loki in obiskoval Osnovno šolo Cvetka Golarja. Prav tu pa 6. oktobra organizirajo Tek novih generacij, s katerim bodo zbirali sredstva za socialno ogrožene otroke.

Zaljubljeni kuharski parček, Teja in Jani, sta sicer še vedno v Avstriji, kjer ju je najela neka premožna družina in ji že dva meseca kuhata od jutra do večera, a vmes najdeta čas za trening.

Jani nam je zaupal: "Že pred odhodom sem se odločil, da izgubim kilograme in znova vzpostavim red v vsakdanu. Držim se programa, ki mi ga je spisal osebni trener Gašper Simšič, in trenutno mi kar uspeva. Narava tu je prečudovita, in ko le imam čas, ga izkoristim in grem v hribe ali do jezera in tam opravim trening.

Vsak dan poskušam preteči vsaj 10 km. S Tejo sva ambasadorja, za sodelovanje sva se odločila zaradi enostavnega razloga: da pomagava kjerkoli in kadarkoli. Če se nama želi še kdo pridružiti, najde več informacij na www.teknovegeneracije.eu."

Jani še dodaja, da je tek resnično vzljubil in da bo poskušal preteči 21 kilometrov.

Priporočamo