Jani Jugovic: Svoje telo 'oklestil' za 12 kilogramov

Jani Jugovic: Svoje telo 'oklestil' za 12 kilogramov (foto: Helena Krmelj) Helena Krmelj
Vir: Nova
13. 3. 2017

Kuhar Jani Jugovic se je po rojstvu hčerke Sie precej zredil, saj je nov življenjski ritem terjal kar nekaj sprememb v njihovem domu.

Tako Jani kot tudi njegova Teja sta, ko je malčica zaspala, veliko in predvsem pozno jedla. A simpatični kuhar je zdaj to 'prenažiranje' prekinil. V slabih treh mesecih je namreč shujšal za kar 12 kilogramov. Jani prizna, da oba s Tejo zelo rada in veliko jesta, le da on nima take sreče kot njegova partnerica in se mu kilogrami zato hitro poznajo. "Ker sem znova prišel do številke, ki mi ni najbolj všeč, je bil skrajni čas, da se vzamem v roke.

Ob vsem delu, ki ga imava s Tejanijem, in ob Sii, ki je en velik hiperaktivček, potrebujem vso energijo in izguba kilogramov pri tem še kako pomaga. Se pa je dieta kar nekako poklopila s projektom za Sensilab, ki sva ga sprejela, tako da se prehranjujem po njihovih priporočilih," pove Jani in doda, da ne gre toliko za dieto kot za zdrav način prehranjevanja.

"Podjetje Sensilab naju je namreč najelo, da za njihov projekt, ki ga bodo lansirali spomladi, napiševa recepte, ki se skladajo s prehranjevanjem po dlaneh. Merilo za prehranjevanje je namreč roka, natančneje dlan, pest in palec. In to tako za beljakovine, kot ogljikove hidrate in tudi maščobe. Gre za zelo enostaven in hiter način prehranjevanja, kar ustreza mojemu življenjskemu slogu. Ne vzame mi veliko časa in ne omejuje me pri hrani, kar mi je sploh všeč," navdušeno pove Jani, ki za zajtrk tako poje jogurt z oreščki in suhim sadjem ali pa jajčno omleto.

Kosilo sestavljata meso in zelenjava, za večerjo pa užije nekaj morskega ali pa bolj bogato solato. "Pazim, da zaužijem kompleksne hidrate, kot so polnozrnata moka in izdelke iz nje, kvalitetne maščobe ter da veliko pijem. Poleg pa si pomagam tudi s šejki Sensilaba in prehranskimi dopolnili, ki pospešujejo metabolizem in presnovo," se razgovori kuhar.

Za fizično aktivnost prizna, da nima časa, saj sta oba s Tejo ves čas v pogonu že zaradi navihanke Sie. "Je punčka, ki ni pri miru, zato smo veliko naokoli. Moj sin Taj pa trenira nogomet in tako popoldneve več ali manj preživljam z njim na igrišču," še doda zgovorni očka.

Barbara Majič

Priporočamo