Jani Jugovic velja za mojstra kuharskih tečajev

Vir: Lea
14. 10. 2013

Jani Jugovic je že pred vstopom v šov Gostilna išče šefa veljal za izkušenega in inovativnega kuharskega virtuoza. Dodatna prepoznavnost in priljubljenost pa sta mu je dala zagon, da sta s partnerico Tejo Perjet odprla podjetje Tejani, ki se med drugim ukvarja tudi z vse bolj priljubljenimi kuharskimi tečaji.

Z Janijem smo se pogovarjali po zaključku še enega uspešnega tečaja. Zaupal nam je: "Prirejava tečaje različnih tematik, od tradicionalne slovenske hrane na bolj odštekan način, do azijskih, mehiških in morskih okusov. Prav tako imajo svoje mesto pri naju sladice, torte, pite in piškoti. Načrtujeva pa tudi vegetarijanske oziroma presne delavnice, saj po teh najini tečajniki najbolj povprašujejo.

Veseliva se tudi tečaja, ki ga bova delala prvič – gre za čisti 'fusion Mexico vs. China', kjer gre za mešanje azijskih in mehiških okusov. Ideja se nama je utrnila povsem po naključju. Teja obožuje mehiško hrano, jaz pa kitajsko, in ko se nisva mogla odločiti, kaj bi jedla, sva se odločila, da zmešava okuse. Tako sva naštudirala recepte, zadevo preizkusila in obeta se pravi zmešani tečaj.

Z obiskom sva zadovoljna, tečajev se udeležujejo tako stari kot mladi, veliko je tudi parov. Tečaji potekajo zelo sproščeno, bolj intimno, želiva, da se ljudje pri nama počutijo kot doma. Ob prihodu se med seboj spoznamo, spijemo kozarec vina in skupaj začnemo kuhati. V kuhanje so vključeni vsi, vmes se pogovarjamo, poslušamo glasbo in tudi dobro jemo. Na koncu vsak prejme priznanje in recepte in zelo vesela sva, da se v veliki meri vračajo in jih zadeva res zanima."

In kje sta mlada podjetna kuharja dobila idejo za tovrstne tečaje?

"S tovrstnimi tečaji sem se ukvarjal že pred Gostilno in sva jih s Tejo zdaj samo še nadgradila, saj nama je resnično bistvo, da ljudje uživajo in spoznajo, kako zabavno je kuhanje. Oba imava veliko idej, sva odštekana, imava rada nore kombinacije in hrana je eno samo odkrivanje neznanega oziroma znanega. Bistvo najinih tečajev je, da ljudje nato pripravijo hrano doma enako dobro in brez kakršnihkoli posebnih aparatov oziroma posod. Tečajnikom ničesar ne skrivava in poveva jim vse male skrivnosti, saj z njimi rada deliva znanje in izkušnje."

Ali morajo imeti tečajniki kakšno predhodno znanje?

"K nama so vabljeni resnično vsi. Za vsakega se najde čas in prilagodiva se znanju posameznika. Lahko pridejo tudi tisti, ki niso še nikoli kuhali, kot tudi tisti, ki bi radi znanje nadgradili. Pri nama ljudje med zabavnim in sproščenim druženjem skuhajo vrhunsko hrano in si pripravijo odlično večerjo ter usvojijo znanje, ki ga lahko uporabljajo tudi naprej."

Jani nam je zaupal tudi recept za Pekočo tunino za 4 osebe, ki ga najdete TUKAJ.

Priporočamo