Jani Muhič razkril to srhljivo anekdoto o Robertu Erjavcu, ki bo mnoge čisto presunila

18. 9. 2023
Deli
Jani Muhič razkril to srhljivo anekdoto o Robertu Erjavcu, ki bo mnoge čisto presunila (foto: POP TV)
POP TV

Še vedno močno odmeva smrt vremenarja Roberta Erjavca, ki ga na POP TV mnogi močno pogrešajo, saj je bil vedno nasmejan in prava duša redakcije, zato je mnogim zelo težko sprejeti, da ga enostavno ni več.

Voditelj Jani Muhič ni skrival, da bo Roberta Erjavca zelo pogrešal in da enostavno ne zmore sprejeti dejstva, da ga ni več in da se je njegovo veliko srce za vedno ustavilo. Ob tem pa je razkril tudi zanimivo anekdoto, ki se je zgodila že pred leti in ki se je zdaj prav preroško uresničila.

"In še zdaj mislim, kot da bo spet pripel v redakcijo in zatulil tisti svoj značilni DAAAAAAAN ... in označil vse s sebi značilnimi nadimki ... stresel kakšno informacijo, pomodroval v kadilnici, dal iz sebe jezo zaradi dogajanja, na telefonu kazal posnete krošnje v vetru, mavrice v dežju, koliko snega ima, kako visok je njegov potok danes ... In pokazal današnjo bero jurčkov ... takih majhnih, čvrstih ali kakšnega kapitalca, hkrati pa povedal, da je že skuhal gobovo župo," je svojo izpoved začel Jani Muhič.

Robertu Erjavcu po smrti vlomili v hišo, tole naj bi iskali

"Niti članka več ne bo objavil na svoji spletni strani Dolenjskanews.com, kjer je upravnik strani v nedeljo, 10. septembra 2023, objavil Robijevo črno-belo fotografijo in zapisal: 'Globoko pretreseni in žalostni vam sporočamo, da je umrl naš urednik, novinar in velik prijatelj Robi Erjavec. Star je bil 52 let.' 52 in točno dva meseca. 

Še zdaj se mi zdi, kot da ga bom lahko, preden skupaj stopiva pred kamere, spet šaljivo zbadal z vremenskim šarlatanom, kot se je sam o sebi pohecal ... Še kar ne verjamem, da je res umrl. Ko pa berem za seboj napisane besede, me je groza, da je res ... V petek je, za minuli vikend, v zadnji vremenski napovedi napovedal poletno, suho, sončno vreme ... ne vedoč, da se to nedeljo ne bo zbudil. A imel je prav. Bila je taka. Zunaj. Torej le ni bil vremenski šarlatan. Ni pa vedel, da bo za nas navznoter ta nedelja črna, težka, žalostna. A tega mu ne bomo nikdar očitali," je zapisal Jani in potem prišel do tistega dela, ki bo mnoge kar zmrazil, saj je tako zelo preroški, da je kar težko verjeti, da je Robert te besede zares izgovoril.

POP TV

"Moram, Robi, še tole ... verjamem, da nas gledaš zdaj. Mrazi me, ko se spomnim enega od številnih zafrkantskih momentov v redakciji ... ko sva se s Petro hecala, na kateri strani Tankove slike hoče biti ... pa je z drugega konca mize značilno šaljivo pripomnil: 'Tiho, šmrkavca ... da ne bom jaz tam prej visel kot vidva ...' Imel si prav ... Mater, a si res moral iti? Robi, Roberto, Rujavc ... srečno pot! Hvala ti za vse. Jani Muhič."

Ufff, težko, kajne? Mnogi njegove iskrive vremenske napovedi že zdaj zelo pogrešajo in kar ne morejo verjeti, da ga ni več.

Bonus video: Pogovor Boruta Pahorja z gasilcem Sandijem, ki je reševal otroke iz poplavljenega vrtca.