Janina Klenovšek: Bile so tudi solze!

Želi si zmage (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
5. 5. 2013

Janina Klenovšek, skromna 20-letnica s črnskim glasom, si želi postati slavna pevka, zato se je prijavila na šov Slovenija ima talent. Povsem je navdušila žiranta Damjana in Ano, Branku pa se njen talent ni zdel nič posebnega, kar jo je malce razočaralo.

Danes jo tako čaka nastop v polfinalni oddaji, ko bo imela nekakšen 'popravni izpit'. Branka Čakarmiša kot tudi gledalce bo poskušala prepričati, da si zasluži napredovanje v finale. Pri tem ji ob strani seveda ves čas stojita njena družina in mentorica Alenka Gotar, s katero sta pred šovom vsak dan trdo vadili.

Njune poti so se prepletle že pred štirimi leti, in to povsem po naključju. Vse se je začelo z Alenkinim nastopom na Evroviziji in njeno skladbo Cvet z juga, ki ga je Janina že pri tako mladih letih v operni verziji prepevala cele dneve. Ker je mama videla, da je nadarjena in v petju neizmerno uživa, se je odločila, da bo poiskala učiteljico, ki bi jo naučila pevskih osnov. Sprva je obiskovala ure pri Damjani Golavšek, nato pa so po naključju našli Alenko Gotar, s katero sodeluje že zadnja štiri leta.

"Ne vem, ali je kakšna ura minila brez solz," prizna Janina, ki v Alenki vidi mentorico in vzornico, čeprav nam zaupa, da ne skopari s kritiko.

"Ne skoparim ne s pohvalami ne s kritiko. Učencem po pravici povem, kaj je treba popraviti, saj je to pogoj, da lahko napredujejo na višjo raven," pove Alenka, ki je z Janino v prvih pevskih urah začela vaditi klasično petje, pozneje pa se je razvila tudi v zvrsteh pop glasbe.

Več v novi številki revije Story, v kateri lahko preberete o Janininem prvem pevskem preboju na festivalu Glas mladih.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 19/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 19/2013

Story Story 19/2013, od 29. 04. 2013