Janja Garnbret bi rada postala trenerka športnega plezanja

Študij je za zdaj zaradi obveznosti postavila na stran, vendar si želi nekoč postati trenerka. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
17. 5. 2019

Simpatična slovenska plezalka Janja Garnbret je z zmago na drugi tekmi svetovnega pokala v balvanih v Moskvi vstopila v sezono. 

Najboljša slovenska plezalka je moči pred novo sezono sicer nabirala na Maldivih, kjer sta s fantom Domnom Škoficem, prav tako uspešnim slovenskim plezalcem, predvsem počivala. Kot nam je zaupala plezalka, možnosti za plezanje na rajskem otoku vendarle ni. “Nadmorska višina na Maldivih ne dopušča plezanja,” je v smehu priznala Janja in nadaljevala: “Med tritedenskim odmorom se popolnoma odklopim. Ustreza mi. Po koncu sezone potrebuješ počitek, saj se je med sezono nabralo veliko vsega. Glava in telo potrebujeta počitek.”

Po enotedenskem oddihu na Maldivih je sicer že komaj čakala vrnitev na plezalno steno, šola pa bo morala morala še nekoliko počakati. Janja je sicer lani ob številnih plezalskih uspehih tudi maturirala, vendar pa je študij za kakšno leto postavila na stranski tir.

“Odločila sem se, da si bom vzela nekaj premora v šoli. Zavedam se, da od plezanja ne moreš živeti, zato je vedno treba imeti še nekaj zraven. Rada bi postala trenerka športnega plezanja, ki bo urila nove tekmovalce. Seveda pa se bom nekoč lotila tudi študija,” pojasnjuje plezalka, ki bo v družbi najboljših plezalcev 25. maja nastopila tudi na tretji izvedbi mednarodnega tekmovanja na balvanih Triglav The Rock Ljubljana.

Besedilo: N. A. // Fotografije: Primož Predalič, @Thecircuitclimbing, osebni arhiv