Jasmina Kandorfer: Voditeljica, ki ne hodi na dopust

Jasmina Kandorfer: Voditeljica, ki ne hodi na dopust (foto: osebni arhiv ) osebni arhiv
Vir: Nova
6. 8. 2018

Če večina Slovencev, tako znanih kot manj znanih, v tem času uživa na dopustu in na plaži, je voditeljica oddaje Klepet ob kavi, Jasmina Kandorfer, prej izjema kot pravilo. Na dopuste namreč ne hodi, ampak hodi na potovanja z nahrbtnikom.

"Glede na to, da sem lani kar štiri mesece potovala okrog sveta, sva se letos s partnerjem odločila za zgolj dvomesečno potovanje po otoku Borneo, kjer sva obiskala različna plemena in znamenita mesta, predvsem pa se precej potapljala, med drugim na tretji najboljši točki za potapljanje na svetu, na otočku Sipadan, kjer sva se na globini 21 metrov srečala z morskimi psi, želvami, barakudami in neštetimi drugimi ribami," nam je povedala zgovorna Jasmina, ki nam je v prijetnem razgovoru še dejala, da je naslednja destinacija Bali, kjer se bo udeležila različnih izobraževanj, na vrsto pa pride tudi srfanje, morda znova potapljanje. 

In česa pri Jasmini, kadar potuje, ne sme manjkati? "Vsekakor na potovanjih ne manjka akcije. Vedno rada združim različne aktivnosti, vsekakor pa izobraževanja, saj se lahko veliko novega naučim, vse to pa posredujem gledalcem oddaje Klepet ob kavi, pa tudi na svojih predavanjih in znanih vikendih za dušo, ki jih prirejamo v Strunjanu," odgovarja voditeljica, ki nam je zaupala, česa na plaži nikoli ne počne.

"Na plaži skoraj nikoli ne leživa, knjige bereva in poslušava na avtobusih, vlakih, vsekakor pa na letalu nastane večina mojih najboljših člankov, pa tudi vsaka knjiga, ki sem jo napisala do zdaj, je vsaj delno nastala na letalu," pove Jasmina, ki ima za poletje zelo zanimiv nasvet, ki ga zelo priporoča: "Mislim, da je poleti najpomembnejše to, da spijemo dovolj vode, da hidriramo svoja telesa, ter da vsak dan 20 minut preživimo na soncu brez sončne kreme, da telo vsrka dovolj vitamina D, kajti vsem, ki živimo v tem delu Evrope, ga do decembra že močno primanjkuje, vse bolj pa je jasno, da je pomanjkanje vitamina D prava epidemija, ki povzroča nešteto zdravstvenih težav. Če se bomo pametno sončili, si bomo torej naredili uslugo za vse leto!"

Področje duhovnosti

Kadar je le mogoče, se Jasmina izobražuje in izpopolnjuje na vsakem koraku. Poleg tega jo zanimajo tako uradne kot alternativne vede, tako da je na področju duhovnosti postala že prava avtoriteta.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: osebni arhiv

Priporočamo