Jasmina Šmarčan in Samo Kališnik vsak dan bolj zaljubljena!

Jasmina Šmarčan in Samo Kališnik vsak dan bolj zaljubljena! (foto: Igor Zaplatil, Tilyen Mucik, Zaklop, osebni arhiv) Igor Zaplatil, Tilyen Mucik, Zaklop, osebni arhiv
Vir: Lady
6. 2. 2019

Ona je pevka v zasedbi MJAV, on pa basist ansambla Kvatropirci, oba zelo priljubljena med oboževalci. 

Trenutno sta obe skupini zelo zasedeni s koncerti, zato pride tudi kakšen dan, ko se zaljubljenca vidita le po nekaj trenutkov, vendar to ne pomeni, da jih ne znata izkoristiti za utrditev zveze. 

► Par sta že več kot pet let, kar v glasbenih krogih glede na vaš tempo življenja velja za svojevrsten rekord. Se strinjate?

Glede na splošen način življenja v teh časih je kar izziv negovati neko pristno zvezo; kjerkoli, tako prijateljskih kot tudi v razmerju. Sploh zaradi hitrega tempa, ki ga zahteva današnja družba. Ampak midva sva dokaz, da se da.

► Spoznala ste se na skupnem koncertu skupin MJAV in Kvatropirci. Kako se spominjata tistega dneva?

Jasmina: Res je. V bistvu je bil koncert Mjavkic in Kvatropirci so bili gostje. Seveda smo si me najprej pogledale, koga vabimo na koncert. Ocenile smo, da so vsi štirje prav čedni fantje in da tudi pojejo dobro. Ko smo se spoznali, smo takoj postali prijatelji. Med glasbeniki je vedno tako, da nas že glasba sama poveže.

► Pa je bila ljubezen na prvi pogled ali je iskrica preskočila pozneje?

Bila je simpatija na prvi pogled. Najprej sva bila samo prijatelja, pozneje pa se je dogajalo, ja.

► Kdo je naredil prvi korak?

Samo: Prvi korak je naredila Jasmina. Jaz pa sem čakal, če bo kaj storila ali ne. Pa sem dočakal. Moram priznati, da je bila precej pogumna in prav nič sramežljiva.► Prvo vprašanje sem izbrala namenoma, ravno zato, ker se v svetu šovbiznisa vse vrti okrog druženja in stalnega navezovanja stikov, tudi z oboževalci, posledično so posredi tudi skušnjave. Kako se spopadata s tem?

Če te doma čaka nekdo, ki ga imaš neizmerno rad, se z njim razumeš, so take skušnjave mala malica. Seveda vsakemu človeku godi, da ga opazi nasprotni spol, a je v glavi treba imeti mejo, do kam lahko vse skupaj gre.

► Kako pa je z ljubosumjem pri vama, kdo je bolj občutljiv glede tega?

Vsak od naju je bil že kdaj ljubosumen. Če ti je mar za nekoga, se ta občutek pač kdaj pojavi. Je zdravo za zvezo. Hvala bogu ni bilo dogodka, ki bi vzbudil neko 'nezdravo' ljubosumje. Spet smo pri ljubezni in spoštovanju.

► Predvidevam, da nobenemu od vaju ne manjka pohval oboževalk in oboževalcev. Pa se je med njimi kdaj našlo kakšno nespodobno povabilo?

Pridejo kakšna neobičajna vprašanja, ja. Mogoče so ženske bolj predrzne pri takih zadevah. Moški so res postali tako zadržani in spoštljivi. Punce pa kar precej 'napadalne'.

► Kako se navadno odzoveta pri tistih, ki gredo pri svojih namerah kdaj predaleč, čez mejo?

Ni še bilo kakšnega pretiranega primera nespoštljivosti. Če pa bi prišlo do tega, bi se pač s pogovorom, ljubeče, ampak strogo, postavila meja.

► Člani narodno-zabavnih ansamblov in pop skupin ste med najbolj zaposlenimi glasbeniki pri nas. Najbrž to vpliva tudi na vajin vsakdanji ritem?

Najin vsakdan je videti tako, da se okoli 6. ure zjutraj skupaj zbudiva, nato sledi skupna kavica, kakšno uro dela doma, potem pa vsak po svojih stvareh. Popoldne, če je sreča, se vidiva za kosilo, potem pa spet do večera delo. Res sva oba noro zasedena. Težko bi bilo, če kdo od naju ne bi bil glasbenik, ker je res težko razumeti ta način življenja. Oba delava podobne stvari in veva, kaj to pomeni, torej si med seboj ne 'teživa' ali očitava karkoli. Je pa res, da vsak dan stisnjena zaspiva. To pa tudi šteje.

► Kako uskladita svoje urnike, da izkoristita vse skupne trenutke?

Vedno se najde kak prost dan. Včasih sicer mine tudi kakšen mesec, preden se to zgodi, ampak se vse da. Ko sva oba prosta, se pa res posvetiva drug drugemu. Greva na večerje, v kino, toplice ... Letos sva začela skupaj hoditi na fitnes in tudi to je dobro druženje za par. Veliko se slišiva po telefonu. Ne pustiva, da bi naju zasedenost kakorkoli oddaljila.

► Pa mine kakšen dan, ko se vidita le nekaj trenutkov pred tem, ko utrujena padeta v večerni spanec?

Seveda. Lahko bi se reklo, da je bil skoraj celoten december tak. Ampak včasih šele potem spoznaš, kako se pogrešava in koliko nama pomeni bližina. Tako da res drži: Nič ni nikoli tako slabo, da se ne bi dalo česa naučiti iz tega.

► Kako ohranjata svoj odnos svež in zanimiv, lahko bi rekli tudi 'vroč'?

Vseh skrivnosti ne poveva, ker niso za družinsko revijo. (smeh) Hecava se. Ni recepta, enostavno se imava zelo rada. Očitno sva se dobro našla in po vseh dogodkih in trenutkih, ki jih preživiva skupaj, sva še bolj povezana drug z drugim. Zagotovo je super, da sva oba v glasbi, ker imava ogromno debat in tem o glasbi in ustvarjanju. Pa dovoliva si biti 'gola' drug pred drugim. Ni nama treba igrati, da sva nekaj, kar nisva.

► Bliža se dan zaljubljencev. Tudi vidva padeta pod ta vpliv, ko se vse vrti okrog ljubezni in obdarovanj?

Vsak dan, ko se slavi ljubezen, je nama super. Pa vsak rad dobi darilo a ne? (smeh) Lepo je, da se vsak dan spomniš na človeka in to, kaj ti pomeni. Ampak vsak izgovor za to, da se presenetiš in si skupaj, je okej.► Kako si pa drugače najraje izkažeta medsebojno ljubezen?

Samo: Jasmina s tem, ko me razvaja v kuhinji. Odlično se je naučila kuhati in vedno pazi, da se prehranjujem zdravo. Ponavadi ji to uspeva, samo pivu se pa nisem odrekel.

Jasmina: Samo je velik romantik. Mene vedno prevzame, ko je zame kaj zapoje. Ali pa, ko mi napisal pesem Do nebes in nazaj. Stopila sem se.

► Predvidevam, da se v vajini zvezi vse vrti okrog glasbe, ali se v prostem času raje posvetita kakšnim drugim aktivnostim?

Predvsem je pri nama vse prežeto z glasbo. Letos sva začela skupaj telovaditi. Zelo rada greva v kino in dobro jeva. Poleg tega imava še psičko Piko, ki si tudi zasluži najin čas.

► Javno svoje ljubezni ne izpostavljata? Kako to?

Pa saj nič ne skrivava. Objavljava slike, kakšne skupne posnetke. Zdi se nama, da kar vsi vedo, da sva par. In tega nisva nikoli ne zanikala ne skrivala. Če pa nama je lepo. Zakaj bi?

► Pravijo, da se po sedmih skupnih letih pari navadno odločijo za poroko ali pa konec zveze. Verjameta v te ljudske vraže?

Uf, kaj pa veva. Po moje ne more to biti absolutna resnica. Sva pa že slišala za različne takšne 'fore'. (smeh)

► Sta že razmišljala o tem koraku?

Mislim, da je to vprašanje zdaj postavljeno že 125635578. po vrsti. Seveda razmišljava. Kdaj bo čas, pa zagotovo vsi izveste.

► Kateri ansambel bi izbrala, da bi igral na vajini poroki, navsezadnje bosta zasedbi Mjav in Kvatropirci 'zasedeni'?

Tudi o tem sva že debatirala. Težka izbira, ker je res veliko dobrih izvajalcev. Zagotovo bi obredne dele poroke prevzeli preostali Kvatropirci in 'mjavkici'. Za zabavo pa, kaj pa vem, mogoče Modrijani, Poskočni muzikanti, Non stop band ...

Besedilo: Anja P. Kontrec // Fotografije: Igor Zaplatil, Tilyen Mucik, Zaklop, osebni arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri