Jasna Kuljaj: "Čudovito doživetje"

Jasna Kuljaj: "Čudovito doživetje" (foto: Primož Predalič, Marko Pigarc) Primož Predalič, Marko Pigarc
5. 3. 2015

Prvorojenki voditeljice Jasne Kuljaj se ni mudilo na ta svet. Predvideni datum poroda, valentinovo, je namreč preskočila in na svet prijokala preteklo nedeljo, dober teden po roku. Starša, Jasna in njen dragi Saša Lalović, sta jo poimenovala Anastazija. Objavljamo prve odzive presrečne mamice.

Porod je Jasna skrbno načrtovala že tedne pred porodom. Ko se je namreč prepričala o skrbnosti in ugodju, ki ga je deležna porodnica v porodnišnici Postojna, je bila njena odločitev o tem, kje roditi, precej lažja.

"Seveda, če bi bila kje na poti in bi se zgodilo nepričakovano, bi lahko rodila kjerkoli, ampak če bo šlo vse po načrtih, lahko povem, da sem se odločila za porodnišnico Postojna." Povedala je še zakaj: "V Postojni je največja verjetnost, da bom lahko po porodu premeščena v sobo, v kateri bom sama.

Načeloma sem družaben človek, a so poporodni trenutki le precej delikatni in res si jih ne želim deliti z neznanimi ljudmi ter njihovimi obiski. Vsi vemo, da dojenje ni šala, in predstavljate si, da te nekdo, ko zmeden prvič dojenčka pristaviš k prsim, vpraša, ali nisi ti tista iz oddaje Na zdravje. Saj to ni nič tako groznega, a če lahko to preprečim, pač bom."

In res. Jasnini načrti so se uresničili. Le dan pred porodom je tako še v enem kosu obiskala priznanega fotografa Aleša Bravničarja. Jasno je omenjeni fotograf že ovekovečil za revijo Playboy maja lani, tokrat pa se je pred njegov objektiv postavila le dan pred porodom. Spominske fotografije bodo zagotovo lep spomin za obe, tako malo Anastazijo kot Jasno, ki je presrečna, da je postala mamica.

V nedeljo pa je Jasna končno spoznala svojo punčko. Imena pred porodom ni želela deliti z javnostjo, dejala je le, da ne bo moderno, ampak bolj tradicionalno. Ime je tako slovenska izpeljanka imena Anastasia, ki izvira s področja Rusije oziroma Grčije in velja za staro zgodovinsko ime, povezano tako z dalmatinskim svetnikom Anastasiusom kot tudi hčerko ruskega carja Nikolasa II. Anastazijo. V porodnišnici Postojna pa se očitno dobro počutita tako Jasna kot mala Anastazija.

Jasna nam je sporočila, da je zelo zadovoljna in hvaležna omenjeni porodnišnici ter da se zahvaljuje ekipi z dr. Aleksandrom Merlom na čelu, ki je Anastaziji pomagal na ta svet. Dodala je še, da ni besed, ki bi opisale hvaležnost, da si bo lahko porod zapomnila kot čudovito doživetje. 

Priporočamo