Jasna Kuljaj ima rada ljudi

9. 2. 2009 | Vir: Story
Deli
Jasna ima rada ljudi
Jasna Kuljaj je voditeljica osrednje petkove zabavne oddaje Na zdravje!, ki jo vodi z Boštjanom Romihom.

Za uverturo na mobilnem telefonu ima Slakovega Čebelarja, ki je zanjo naj naj.

Story: Začeli ste kot radijska moderatorka, zdaj pa ste televizijska voditeljica. V čem bolj uživate?
Vsekakor bolj uživam na televiziji, saj sem se zaradi nje sploh podala na Radio Slovenija. Brez radijskih izkušenj bi mi bilo veliko težje voditi takšno oddajo, kot jo zdaj, ker sem se na radiu naučila komunicirati z ljudmi, lepo brati in govoriti, kamera pa je bila samo še nadgradnja.
Story: V oddaji predstavljate tudi stare običaje in obrti. Kako dobro jih poznate sami?
Slovenske običaje sem spoznala že ob vodenju oddaje Turistika, saj sem našo malo državo v dveh letih prečesala po dolgem in počez. Mislim, da se Slovenci sploh ne zavedamo, kaj nam ponuja naše podeželje.
Story: Ali zasebno tudi radi poslušate to zvrst glasbe?
Priznam, da sem se s to glasbeno zvrstjo prvič srečala šele v oddaji, saj sem odraščala v mestu, kjer težko naletiš na harmoniko. Počasi sem začela spoznavati ansamble in imam že svojih TOP 10 narodno- zabavnih pesmi.
Story: Kakšen se vam zdi Boštjan Romih kot sovoditelj?
Boljšega sovoditelja si pred dvema letoma, ko sva se spoznala in začela skupaj delati oddajo, ne bi mogla predstavljati.
Story: Se spomnite kakšne smešne prigode s snemanja ali zakulisja?

Po navadi gre bolj za ekspresno reševanje zapletov, ki se radi zgodijo, in se je treba hitro odzvati. Če te takrat izdajo živci, je po tebi.
Story: Občasno vodite tudi različne prireditve. Imate kdaj tremo pri vodenju v živo in pred množico ljudi?
Vajena sem občinstva, saj tudi našo oddajo snemamo pred številnim občinstvom. Rada imam ljudi in zame je vsak človek vreden spoštovanja.
Story: Se vidite v oddaji, kot je Na zdravje, tudi v prihodnje?
Kaj bo prineslo novo leto, bomo še videli. Vsekakor si želim nadaljevati v oddaji, v kateri ni vse vnaprej napisano in lahko govorim točno to, kar mislim. Ne vem, ali bi lahko kdaj vodila oddajo, kjer bi bil scenarij napisan od a do ž.


Napisala Anja Kontrec
Fotografije Goran Antley