Jasna Kuljaj ima zlato taščo

Jasna Kuljaj ima zlato taščo (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Story
24. 12. 2017

Jasna Kuljaj je te dni res polno zaposlena. Poleg tega, da vodi komentatorsko ekipo v šovu Od težaka do junaka, skrbi za vodenje najrazličnejših ­prireditev, saj je ena izmed redkih ­profesionalnih voditeljic pri nas.

Še vedno se je drži sloves bolj narodno-zabavne voditeljice, kot sama pravi, saj jo ljudje največkrat še vedno povežejo z oddajo Na zdravje, ki jo je vodila dolga leta na nacionalni televiziji. V decembru pa je pripravila avtobiografsko monokomedijo z naslovom Borka, v kateri se brez sramu razgali in pove vse o svojem življenju, seveda tudi o zasebnosti.

"Glede na to, da smo kot družba samo še korak stran od tega, da bomo svoje obiske na stranišču v živo prenašali prek FB-ja, so debate o tem, kaj je zasebno in kaj javno, tako ali tako izgubile pomen. Razkazovanje svoje zasebnosti prek družabnih omrežij se mi ne zdi pretirano potrebno, povedati na odru ali pred kamero kaj sočnega o sebi ali o družbi, v kateri živimo, in se o čem na glas vprašati, tudi nasmejati na svoj račun, to pa mi je bližje."

“Imam zlato taščo”

V predstavi nastopa brez ličil, kar se ji zdi nekaj resnično posebnega in drznega za ta čas. Na vprašanje, ali gre za predstavo za ženske ali moške, pa odgovori: "Predstava je vsekakor narejena tako, da je zanimiva za oba spola, je pa dejstvo, da sem ženska, temu ne moremo uiti. (smeh) Ob tem je treba upoštevati še, da verjamem v to, da mora v borki biti nekaj moškega. Nekaj neustrašnosti in odločnosti." Kljub zaposlenosti se je zvečer, ko je hčerka zaspala, usedla in pisala scenarij o svojih prigodah. "Petnajst let sem že v medijih in materiala imam sicer že za roman, pisanje pa me je sprostilo." Njen partner Sašo Lalović je namreč nogometaš in igra za italijanski klub, tako da je Jasna s hčerko Anastazijo večinoma sama: "Imam pa zlato taščo, s katero se v skrbi za Anastazijo odlično ujameva."

Besedilo: Eva Jandl // Fotografije: Igor Zaplatil, arhiv King Kong Teater

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story51/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 51/2017

Story 51/2017, od 14. 12. 2017