Jasna Kuljaj in Domen Kumer: Od vaške gostilne do Bara

Jasna Kuljaj in Domen Kumer: Od vaške gostilne do Bara (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
3. 9. 2018

Ni več skrivnost. Na male zaslone se jeseni znova vrača resničnostni šov Bar, ki je že pred leti pustil svoj pečat. Žal se številnih tekmovalcev več ne spomnimo, bodo pa za govorice zagotovo poskrbeli novi kandidati, ki jih bomo lahko spremljali v družbi prav tako novega voditeljskega para, Jasne Kuljaj in Domna Kumra.

Domen, pred vrati so novi izzivi, kako to, da vas bomo lahko spremljali v vlogi voditelja?

Nekatere stvari v življenju se zgodijo povsem spontano. Tako je bilo tudi pri tem. Na idejo kreativne producentke Lili Rodošek sem se odzval povabilu na pogovor pred kamero. Sicer sprva nisem verjel, ampak ko smo opravili poskusno snemanje z Jasno Kuljaj, so vsi menili, da sva se odlično ujela. In tako se začenja nova zgodba ...

Vemo, da ste vajeni nastopanja, vajeni kamer ... pa kljub vsemu gre za nekoliko drugačno vlogo. Kaj vam pomeni zdaj ta izziv?

Ja, res sem vajen kamer, ampak ne v vlogi voditelja. Zato je to zdaj velik izziv in imam tremo. Vem, da bo potrebnih kar nekaj priprav, saj gre za projekt, kakršnega se še nisem lotil. Vem, da me čaka kar nekaj dela, gre za voditeljsko vlogo, s katero so povezane številne priprave. Gre za resničnostni šov, v katerem bomo postavljeni v različne položaje iz dneva v dan, in vse to prinaša neko odgovornost. Na to gledam kot na čudovit izziv. Spoznal sem ekipo, s katero se dobro razumem, in verjamem, da se bomo vsi zabavali. In to je ne nazadnje tudi naš namen – da zabavamo gledalke in gledalce pred televizijskim ekrani.

Kako pa je z dialektom, saj prihajate iz Štajerske, ki ima močno narečje?

Ideja ustvarjalcev šova je bila, naj se ne poskušam izražati v zbornem jeziku. Ohranil bom štajerski dialekt, ki ga bom na trenutke nekoliko ublažil. Namen je, da ostanem takšen, kot sem, tudi v svojem izražanju. Slovenija je med slovanskimi jeziki narečno najbolj razčlenjena, saj poznamo več kot 30 narečij, in včasih me žalosti, da se večje televizijske hiše izogibajo temu. Sicer je dobro, da je format Bara takšen, da jih to ni motilo.

Lahko pričakujemo, da boste tudi kaj zapeli?

Seveda. Veliko bo zabave in kitara bo zmeraj prisotna. Gre za to, da bo zabavna oddaja in da bo čim bolj zanimiva tudi za gledalce.

Kako pa ste se ujeli z Jasno? Se ne bojite njene nadvlade glede na vse njene izkušnje?

Jasna ima izkušnje s številnimi različnimi televizijskimi oddajami in mislim, da je to velika prednost. Veliko nasvetov mi je že dala in verjamem, da se bova vsak na svojem mestu odlično znašla. Ne gre za to, kdo bi prevladal, ampak da skupaj pričaramo dobro vzdušje. Jasna je dekle, ki se rado zabava, kar je tudi meni prvotni cilj, in zagotovo bova skupaj lahko poskrbela, da bo oddaja čim bolj zanimiva, zabavna. Upam, da bova dala gledalcem in gledalkam to, kar potrebujejo, da si razvedrijo sobotne večere.

Domen, vračate se na glasbene odre, zdaj še na male zaslone ... S čim nas boste še presenetili?

Vesel sem, da se mi po dolgem premoru stvari znova odpirajo. Najpomembnejše je seveda ustvarjanje glasbe in pripravlja se kar nekaj glasbenih sodelovanj. Vodenje šova sem sprejel kot izziv in verjamem, da bo to zame lepa dogodivščina. Vsekakor pa bom nadaljeval s tempom, ki sem ga napovedal spomladi. Kaj bo temu sledilo, pa bo pokazal tudi čas.

Brez tašče bi težko zneslo

Tudi za vas se začenja vodenje novega resničnostnega šova. Se veselite izziva, ki bo v jeseni?

Seveda! Sploh ker bo ob meni krasen človek, za katerega mi je žal, da ga prej nisem osebno spoznala. Pa toliko prijateljev imava skupnih, sva zdaj ugotovila.

Glede na to, da ste v resničnostne šove že precej vpeti, kaj lahko pričakujemo od Bara, ki ga bomo lahko spremljali na malih zaslonih?

Vsi se bomo morali pustiti presenetiti, no, kolikor sem bila obveščena o tekmovalcih, dolgčas zagotovo ne bo, ne v hiši ne v baru. Želim si, da bi gledalci oziroma navadni smrtniki z veseljem prihajali v Bar in se tam lepo imeli.

Koliko izkušenj imate sami v strežbi? Ste se kdaj preizkusili za točilnim pultom?

Imam dve gostinski izkušnji, ki segata v čas služenja študentskega honorarja. Delala sem v 'vaškem lokalu' v Podutiku. Spomnim se, kako sem se s kolesom vozila na delo tako zgodaj, da sem videla vzhod sonca. Delavci na bližnjem gradbišču pa so me že pred vrati čakali, da sem jim postregla s šnopčki. Takrat, to je bilo leta 2000, še ni veljal Kebrov zakon. V prvem letniku faksa pa sem se javila na oglas za pomočnico v šanku v Emonski kleti. To sem počela med vikendi in moj študentski žep je bil zaradi tega lepo poln, saj so kar dobro plačevali te nočne šihte.

Imate kakšne posebne nasvete za tekmovalce?

Naj bodo prijazni do strank, naj bodo to, kar so, naj se predajo tej pustolovščini do konca, saj si jo bodo za vedno zapomnili.

Zgodba Bara je načeloma preprosta. Tekmovalci morajo skupaj živeti in voditi bar. Kaj je še potrebno za obstanek v šovu?

Dobro je, če si všeč gledalcem, saj bodo ti vsako soboto imeli usodo tekmovalcev v svojih rokah.

Kakšni kandidati imajo največ možnosti za uspeh?

Karakterji z energijo, ki bo omrežila čim več sostanovalcev. Z energijo, ki ji drugi želijo slediti. Mislim, da ni več čas za tiste, ki se držijo v ozadju, na koncu pa zmagajo.

Vemo, da bodo doživljali različne pritiske. Kako se sami znajdete pod pritiskom?

Takrat najbolje delujem! Ko ni pritiska, ni adrenalina in možgani se nekoliko upočasnijo. Ko mi teče voda v grlo, ko gori rdeča lučka na kameri, ko gostje zamujajo, ko gre kaj narobe ... Takrat se moje delo šele začne. Tudi zato najbolj občudujem poklice, kjer je treba delovati, ko je panika – vozniki in zdravniki urgentnih vozil, gasilci, tudi policisti. Vse okoli njih je postavljeno na glavo, oni pa morajo ohraniti fokus. To je tisto!

Glede na to, da bo kar nekaj dela, kako boste usklajevali vse skupaj z družino?

Takšno življenje živimo že, odkar se je rodila Anastazija, tako da večjega šoka ne bo. Ob zlati tašči, ki hvala bogu živi blizu nas in jo ima Anastazija zelo rada, pa me sploh ne skrbi.

Besedilo: MIMA // Fotografija: Primož Predalič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri