Jasna Kuljaj: Pa kaj, če pravijo, da mi gre slabo?!

Vir: Lea
30. 8. 2013

Potem ko se je dolgoletna voditeljica ukinjene TV-oddaje Na zdravje Jasna Kuljaj do nadaljnjega poslovila od nacionalne televizije in proti njej vložila tožbo v zvezi z redno službo, se je malce umaknila tudi iz medijev.

V zasebnost se je odmaknila predvsem na lastno željo, da bi si malo odpočila od medijske pozornosti. Glede te se v preteklih letih namreč nikakor ne more pritoževati, saj pravi, da je je bilo že preveč. Človek se sicer navadi, a tudi naveliča.

Poleg pogostega pojavljanja jo je k odločitvi spodbudilo tudi to, da so nekateri mediji, sploh v zadnjem času, objavljali tudi netočne, nepreverjene in neresnične stvari o njej. A Jasna tudi med odsotnostjo s TV-zaslonov ne miruje. Medtem ko čaka, da jeseni stečejo stvari, povezane s sodnim postopkom, se je lotila tudi novih izzivov.

Občutni zasuk

Lotila se je povsem drugega področja, kot smo je sicer vajeni, saj je tudi zanjo nekaj povsem novega.

Da je Jasna nenehno v lovu za novim znanjem, dokazuje že dejstvo, da je po tem, ko je leta 2009 diplomirala iz novinarstva, vpisala še magistrski študij odnosov z javnostmi, lani pa je pridobila licenco za turistično vodenje po slovenski prestolnici.

A kot sama pravi, se je za to licenco odločila bolj zaradi širjenja obzorij, manj zaradi dejanskega opravljanja te dejavnosti.

Nedavno pa je uspešno pridobila tudi licenco za nepremičninskega posrednika in že dela v znani in uveljavljeni ljubljanski nepremičninski agenciji Ljubljana nepremičnine., d. o. o.

"Dokler se moja zgodba z RTV ne razplete, nisem želela, da bi moji možgani počivali, svet nepremičnin pa mi je bil blizu tudi zaradi tega, ker je v tem poklicu bratova žena. Že dlje časa sem opazovala njen način dela in ugotovila, da je to zanimiv izziv. Med čakanjem na razplet tožbe si nisem želela kakšnih na pol dorečenih televizijskih projektov, ki jih zadnje čase na slovenskih televizijah kar mrgoli. Zato je zame novo delo osvežujoče, predvsem pa mi omogoča, da se dokažem še na drugačen način. Je delo s strankami, kar mi je pisano na kožo."

"Ljudje ti razkrivajo takšne in drugačne osebne zgodbe, ki so jih privedle do prodaje ali nakupa nepremičnin. Mi smo tu zato, da jim pomagamo. Čeprav bi nekateri mojo novo dejavnost radi pokazali kot neuspeh, češ, poglejte, kako jih gre slabo, da mora prodajati stanovanja, se s tem ne obremenjujem preveč. Bližje mi je miselnost tistih, ki se v življenju ničesar ne bojijo, širijo pozitivno energijo, znajo pošteno poskrbeti zase in posledično kažejo pot tudi drugim," pravi.

Zaključena zgodba

O oddaji Na zdravje ne želi več govoriti.

"To je zagotovo zaključeno poglavje v mojem življenju. Seveda me televizijsko delo sicer še zanima, vendar ne za vsako ceno in pod kakršnimi koli pogoji," je kratka.

Jasna naj bi bila nedavno tudi v igri za vodenje kviza Kdo bo koga na Planet TV.

"Res smo se pogovarjali, a to ni kviz, kjer bi iskali znanje, ampak nekakšna zabava, kar pa mi zagotovo ne leži. Sloveniji manjka kviz, kjer bi se pomerili ljudje, ki so enciklopedije znanja na dveh nogah. Takšnim je treba dati priložnost in nagrade! Mislim pa, da je popolnoma normalno, če se kot voditelj razvijaš in se po dolgih letih vodenja nekega tipa oddaje vidiš še v kakšni, za odtenek resnejši zadevi. To pride z leti!" v smehu doda.

Značke: Jasna Kuljaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri