Jasna Kuljaj se veseli razpleta tožbe

Jasna je vedno rada gledala film Moj ata, socialistični kulak, zdaj pa bo v gledališki predstavi igrala eno izmed večjih vlog. (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
13. 8. 2013

Televizijska voditeljica Jasna Kuljaj je pred časom na glas povedala tisto, kar se je po hodnikih RTV-ja vseskozi šepetalo, in sicer da naj bi se zaposlovalo precej 'po domače'.

Prednost pri zaposlitvi naj bi imeli prijatelji in družinski člani urednikov. Po tem, ko je Kuljajeva vložila pravni zahtevek za ureditev njenega statusa, so jo iz studia umaknili na teren, kar je bilo po njenem odstopanje od dela, zapisanega v avtorski pogodbi.

Zaradi tega je naknadno vložila tudi kazensko ovadbo proti nadrejenim, producentu oddaje Na zdravje Jožetu Potrebuješu, direktorju VPK, d. o. o., Andreju Kregarju in vršilcu dolžnosti odgovornega urednika razvedrilnega programa TV SLO Petru Radoviću.

Kar zadeva Jasnino zaposlitev na RTV, bo korak naprej narejen septembra, ko bo na ljubljanskem Delovnem in socialnem sodišču glavna obravnava.

"Vse bolj se veselim razpleta moje tožbe, kakršen koli že bo, v procesu pa se ne bomo pogovarjali zgolj o tem, ali je deset let honorarnega dela dovolj, da se nekoga zaposli, ampak bomo zastavili ostreje in s prstom pokazali na vse primere, kjer obstaja sum nepotizma in klientelizma," pravi Jasna.

Več v novi številki revije Nova, v kateri razkrivamo še enega novinarja, ki naj bi prav tako kot Jasna, pravico iskal na sodišču.

Priporočamo