Jasna Kuljaj: "Dopoldne lahko skočim na Šmarno goro!"

28. 9. 2016 | Vir: Lady
Deli
Jasna Kuljaj: "Dopoldne lahko skočim na Šmarno goro!" (foto: Ana Kovač)
Ana Kovač

Voditeljica Jasna Kuljaj je trenutno polno zaposlena z vodenjem resničnostnega šova Kmetija: nov začetek, ki ga lahko spremljamo na Planet TV. Mlada mamica se je v začetku septembra tako kot vse mamice malčkov soočila tudi z uvajanjem v vrtec.

Ko je Anastazija dopolnila 18 mesecev, se je Jasni zdel pravi trenutek, da malčico vpiše v vrtec. Prvi dnevi uvajanja so sedaj že za njo in Jasna je vesela, da je vse potekalo v skladu s pričakovanji in brez večjih pretresov.

"Čisto prvi dan je žal sovpadal s snemanjem oddaje Kmetija: nov začetek, tako da sem ta dan morala preskočiti. Prvi dan je v vrtcu preživela zgolj uro ali dve v družbi očka," nam je zaupala simpatična voditeljica, ki ji je uspelo, da je drugi dan le sodelovala pri uvajanju. "Po kakšni uri druženja z Anastazijo in ostalimi otročki me je njena vzgojiteljica poslala domov, da vidimo, kako se bo vklopila. Uspešno se je zamotila, uživala je v igri in vseh novostih, je bila pa neizmerno vesela, ko me je zagledala. Ogromno mi pomeni, da ima Anastazija krasni vzgojiteljici, ki jima res brez skrbi prepustim skrb, in ko zapuščam vrtec, sem popolnoma mirna," je razložila Jasna, ki ni imela prav nobenih pomislekov glede vpisa v vrtec. "Sicer bi lahko šla že pol leta prej, a se mi, glede na to, da so moje delovne obveznosti projektne, to še ni zdelo nujno potrebno.

Ko otrok dopolni leto in pol, se mi zdi, da je prav, da gre v vrtec, ne glede na to, koliko si zdoma. Gre za socializacijo, za spoznavanje z drugimi, za vse izkušnje, ki mu jih pri najboljših močeh doma ne moreš dati," je povedala mlada mamica. In poudarila, da kljub temu, da je redno pred televizijskimi kamerami, ni nič drugačna od ostalih mam. "Če ne bi bila televizijska voditeljica, bi počela ogromno drugih stvari, kar pomeni, da bi Anastazija v vsakem primeru morala določeno število ur dnevno preživeti brez mamice. Prej kot se otrok na to navadi, bolje je. Drži pa, da sem ponosna na to, da sem uspela tako dolgo usklajevati oboje, ko Anastazija še ni bila v vrtcu. To res ni bilo najenostavnejše obdobje v mojem življenju. Zdaj pa se, prav s pomočjo vrtca, moje življenje vrača v normalne tire. Ko se sredi dopoldneva odločiš, da boš skočil na Šmarno goro. To, kar mi je bilo nekoč samoumevno, je zdaj nekaj, kar res cenim!"

Tekst: Barbara Majič

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan