V zakulisju snemanja: Je Jan Plestenjak tokrat izbral premlado?

V zakulisju snemanja: Je Jan Plestenjak tokrat izbral premlado? (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
19. 9. 2018

Jan Plestenjak je v jesen vstopil z novo avtorsko skladbo Povej mi, kaj bi rada, za katero je posnel prav poseben videospot, pri katerem so na svoj račun prišli tudi najbolj goreči oboževalci, ki so se odzvali povabilu na snemanje.

Na različnih lokacijah po Sloveniji smo šarmantnega Jana obiskali tudi mi, zato vam lahko predstavimo kanček dogajanja iz zakulisja. Čeprav brhkih deklet na snemanju, kot vedno, tudi tokrat ni manjkalo, je Janu večino časa pozornost kradla čudovita kobila, ki sliši na ime Aci.

Mlada črna lepotica pasme frizijec je v družbi vodje jahalne šole Tjaše Bostič priljubljenega glasbenika in velikega ljubitelja živali dobrodošlo sprejela na ranču Fifi na Hotavljah. Kot nam je zaupal Jan, si je konja v svojem videospotu želel uporabiti že leta, a se mu je želja izpolnila šele zdaj. Kot pravi, je skladba kot naročena za to. V tej zgodbi konj simbolizira surovo moč in eleganco, ki se ves čas prepletata, si nasprotujeta in borita za prevlado, v tej simboliki pa se je s to skladbo znašel tudi Jan, ki tudi pri sebi večkrat čuti podobne karakterne lastnosti.

"Ti ne boš me razumela, da je moj prijatelj strah ... Šla boš stran in jaz ostal bom tu kot prah ... Povej mi, kaj bi rada," so recimo verzi, ki nakazujejo, da je srce večnega romantika spet ogrela nova mladenka. Jan nikoli ni skrival, da njegovo pozornost večkrat ukradejo mlade in brhke lepotice, tokrat pa se pevec sprašuje, ali ni premlada zanj. Seveda nas je zanimalo, ali je navdih za skladbo našel v kakšni resnični osebi, vendar nam kot vedno imena ni želel izdati, je bil pa zelo zgovoren njegov nasmešek na obrazu.

Res je bilo noro vzdušje!

Jan se je snemanja videospota tokrat lotil z malce drugačnim pristopom, saj smo tudi prek preteklih objav v Lady iskali pogumne oboževalke, ki bi bile z njim pripravljene stopiti pred kamero. Odziv oboževalk je bil odličen. "Veliko jih je prišlo že dobro uro pred začetkom snemanja, po koncu smo imeli še druženje z Janom pred odhodom na drugo lokacijo, tako da so prav vsi lahko poklepetali z Janom, se fotografirali z njim in dobili avtograme. Vzdušje je bilo vrhunsko, ker so prišli res zvesti poslušalci. Ko je Jan prišel iz dvorane, so vzklikali, plesali, skakali ... Res je bilo noro, kot po koncertu. Prišli so iz različnih krajev, Maribora, Celja, Novega mesta, Kranja, ekipa šestih iz Murske Sobote ... Marsikdo je šel prej iz službe, da se je lahko udeležil snemanja. Še danes po elektronski pošti dobivam zahvale. Med statisti ni bil le nežnejši spol, veliko je bilo tudi moških," nam je zaupala Hana Souček Martinc, predstavnica Festivalne dvorane, kjer so posneli nekaj skupinskih kadrov, ki bodo v teh dneh dobili tudi končno podobo. Nova pesem je že druga skladba s prihajajočega 14. studijskega albuma najbolj prodajanega slovenskega glasbenika, ki bo izšel le dva dni pred velikim koncertom v Stožicah.

Besedilo: Anja P. Kontrec // Fotografije: Primož Predalič, Bruno Sedevčič