Je Nuša Derenda res odpovedala koncert zaradi zdravja?

Je Nuša Derenda res odpovedala koncert zaradi zdravja? (foto: osebni arhiv ) osebni arhiv
Vir: Nova
21. 8. 2018

Nuša Derenda je lani ob koncu leta začela glasbeni projekt, kjer si je ob svoji 20-letnici solo glasbene kariere zadala izpeljati 20 koncertov.

Koncertni pohod je začela v Brežicah, kjer je razprodala kar štiri koncerte zapored. Eden izmed večjih mejnikov v njeni drzni glasbeni zgodbi je bil tudi razprodan koncert v Cankarjevem domu, kjer je Nuša priredila pravi pevsko-glasbeni spektakel, obiskovalci pa niso uživali samo v njenih velikih hitih, temveč je pevka poskrbela tudi za pravi cabaret šov, zapela duet s svojim sinom Matevžem, s Frenkom na harmoniki in Mojmirju Sepetu na dirigentski palici pa popestrila koncert.

Občinstvo je nestrpno pričakovalo še en spektakel, ki ga je Nuša Derenda napovedala za 1. september v Križankah, dober mesec dni pred koncertom pa je kot strela z jasnega udarila novica, da Nuša Derenda odpoveduje Križanke. Pojavile so se govorice, da je mogoče kaj narobe z njenim zdravjem. In kaj je pravi vzrok?

"Čeprav sem si ravno ob 20. obletnici glasbenega delovanja močno želela pripraviti še en nepozaben glasbeno-plesni spektakel v enem od najlepših avditorijev v Sloveniji, v Poletnem gledališču Križank, koncerta ne bo. Glede na trenutno situacijo gradbenih del, ki tam potekajo, sem kar precej zaskrbljena in ne želim riniti z glavo skozi zid. Nisem tako pogumna, saj je tak glasbeno-plesni spektakel zame velik organizacijski zalogaj, ki zahteva ogromno priprav, usklajevanja, promocije ter stroškov in se ga žal ne da prilagoditi na katerokoli lokacijo v zadnjem hipu. Želim si, da se dela v Križankah čim prej zaključijo, da te spet zasijejo v vsem svojem sijaju in se tam srečamo v prihodnosti, ko bodo koncerti potekali nemoteno," je pojasnila Nuša.

Fotografija: osebni arhiv

Priporočamo