Jean Ferbežar in Bill Clinton - skupna težava z naglušnostjo

17. 4. 2017 | Vir: Nova
Deli
Jean Ferbežar in Bill Clinton - skupna težava z naglušnostjo (foto: Tadej Tinev)
Tadej Tinev

Na prste ene roke bi jih lahko prešteli – svoje gluhe ali naglušne prijatelje. V resnici pa ta težava ni tako majhna.

Že če pogledamo v svet zvezdnikov, ki so javno spregovorili o svoji hibi, jih je pravzaprav veliko. Svetovni znani igralci in TV-ikone, ki so ostale popolnoma ali deloma brez sluha, Whoopi Goldberg (Duh), Lou Ferrigno (Hulk), Halle Berry, Jane Lynch (TV Show Glee), Robert Redford (Vse je izgubljeno), Jodie Foster (Ko jagenjčki obmolknejo),tudi nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton ...

Njihove zgodbe in razlogi za izgubo sluha so različne, najbolj pretresljiva pa je zagotovo zgodba oskarjevke Halle Berry. Igralka je zaradi nasilja pred približno 20 leti izgubila približno 80 odstotkov sluha. Njen fant ji je s fizičnim nasiljem povzročil poškodbo glave in s tem tudi sluha. Halle je o tem javno spregovorila, da bi se nasilja in težav s sluhom zavedalo čim več ljudi.

Na presenečenje številnih pa je z objavo na socialnem omrežju Facebook šokiral tudi Jean Frbežar – simpatični radijec. Nikoli se ne bi mislili, da ima lahko radijec težave s sluhom. Na svojem Facebook profilu celo išče najboljšo rešitev – kateri polžek izbrati. No, če se spomnimo britanskega plesnega šova Dancing With the Stars, je zmagal ravno gluhi Nyle DiMarco. Vse se da, če se hoče.

Takšno je tudi razmišljanje ekipe Gajser. Tim, katerega podpornik je tudi Jean Frbežar, je nedavno zmagal še eno tekmo v letošnji sezoni. Očitno so za našega motokrosista dovolj močno gajsirali vsi njegovi podporniki. Številni znani, ki navijajo zanj iz domačih naslonjačev, so zbrani iz vseh koncev: Jure Košir, Neisha, 6pack Čukur, Rok Ferengja (Rok'n'Band), Klemen Bunderla, Rado Mulej, Omar Naber, Vili Resnik, Rene Mlekuž, Jean Frbežar, Matjaž Jelen (Šank Rock), Pici in Pero in številni drugi, vi pa si lahko njegove tekme ogledate v živo samo na Šport TV.