Jelena Vadnjal: Ponuja večerjo za 70 evrov

Jelena Vadnjal: Ponuja večerjo za 70 evrov (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
26. 11. 2016

Nekdanja voditeljica in slaščičarska mojstrica Jelena Vadnjal že nekaj časa poslovno sodeluje s finalistom šova MasterChef Matejem Zupančičem. Tokrat sta združila moči za tako imenovano tartufovo pojedino, na kateri sta izbrane pogostila s kar osemhodnim slastnim jedilnikom, katerega glavna zvezda so bili seveda tartufi.

Ideja o tovrstni večerji se je Jeleni in Mateju porodila na kavi, kjer sta tako kot ponavadi kovala nove načrte. Ko sta na plan dajala predloge, se je Jelena spomnila nekaj izvrstnega.

"Zakaj ne bi naredila šesthodne večerje, tri sladke in tri slane jedi plus pozdrav iz kuhinje. Matej se je s slednjim strinjal: 'Ti se zmeni karkoli, jaz bom z veseljem kuhal.' Poklicala sem Sebastijana Kocijančiča, odgovornega za Zigante tartufe za slovenski trg, in mu predstavila idejo. Nemudoma je bil za sodelovanje," je začela Jelena, ki tartufe preprosto obožuje, sploh kadar jih lahko vključi v sladice. Meni za slane jedi pa je v celoti prepustila Mateju.

"Z Matejem je vedno fino delati. Ker sva hitra in učinkovita. Je pa vsako vnovično sodelovanje zame priložnost, da se, kar se kuhanja tiče, naučim nekaj novega," je iskreno povedala.

Večerjo pripravljala tri dni

Glede jedilnika nista komplicirala, sestavljen je bil v pičlih desetih minutah. Nato pa sta ga v branje posredovala Almi Rekić, ki je bila njuna 'žirantka' v MasterChefu.

"Alma je nato ocenila, če je na jedilniku dovolj Zigante tartufov in če se 'komponente' na krožniku skladajo med seboj," je v smehu povedala Jelena in dodala, da sta za pripravo večerje potrebovala tri dni. "Sva se pa veliko zabavala, ampak v tem primeru je bila izkušnja veliko več kot samo kuhanje in peka. Treba je bilo pripraviti mizo, pogrinjke ... In pa seveda na koncu pomiti gore posode," je opisala izkušnjo zgovorna kratkolaska, ki pred gosti ni imela nobene treme, saj se je pred tem dobro organizirala. Gosti so bili nad pojedino navdušeni.

"Večkrat je bilo slišati, da je večerja čisti orgazem, noro dobra. Kar si seveda štejeva v čast. Je pa dejstvo, brez Zigante tartufov te večerje ne bi mogla izpeljati," je hvaležno povedala Jelena.

Barbara Majič