Jelka Verk in Sašo Gačnik: “Najlepši so skriti kraji”

Jelka Verk in Sašo Gačnik: “Najlepši so skriti kraji” (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
28. 1. 2018

Jelka Verk in Sašo Gačnik sta par, ki zelo rad potuje. Sašo deluje tako na slovenski kot ruski glasbeni sceni, zato veliko potuje med Rusijo in Slovenijo, a o selitvi v Rusijo še ne razmišljata.

"Sovenija nama je zelo všeč. Ne zavedamo se, kaj vse imamo. Imamo res krasno državo, ki ima prijetno družbo in je zelo podjetniško usmerjena. V današnjih časih in pri današnjih prevoznih sredstvih pa razdalje res ne pomenijo nobenih omejitev več in ob dovolj velikem navdušenju je vse mogoče." Sicer pa zelo rada potujeta, in kamor gresta, si vedno želita razširiti obzorja. "Da bi se odselila in ne bi več živela v Sloveniji, si res ne predstavljam, si pa želiva potovati in bi z veseljem imela vikende ali stanovanja povsod po svetu."

Dopust mora biti aktiven

Njuna potovanja so vedno kombinacija dela in dopusta. Jelka pravi, da ne more biti nikoli predolgo pri miru, zato mora biti njen dopust aktiven. Sašo pa dodaja, da ga najbolj pritegnejo destinacije, ki širši javnosti niso dobro poznane in so za večino tabu. "Nisem navdušen nad turističnim pohajkovanjem, bolj me zanimajo destinacije, kjer turizem še ni pustil prevelikega pečata na lokalnem prebivalstvu. Takšni kraji me navdušijo in prerodijo," pove Sašo, Jelka pa dodaja, da ima rada aktivna potovanja. "Nisem človek, ki rad počiva, če bi ležala dva dni, bi se naveličala, tako da želim dopust, kjer lahko nekaj počnem. Če se samo nastaniš v resortu, ne doživiš pravega utripa mesta. Moraš iti med domačine in videti, kako živijo v določeni državi." Sašo se vedno znova rad vrača v Rusijo, Jelka pa se vsako leto odpravi v Ameriko. "Zdaj pa želi Jelka mene peljati v Ameriko, jaz pa bi jo rad peljal na potovanje po Sibiriji." Rada se sicer vračata v poznane kraje, a vedno jima je všeč, ko odkrijeta kaj novega.

Slovenija ponuja več kot Bled in Portorož

Tudi v Sloveniji rada obiščeta kakšen kraj. "Največkrat to izkoristiva po dogodkih, si vzameva kakšen dan prost in raziskujeva kraje, ki jih še ne poznava. Zelo nama je všeč naša kultura in v Sloveniji imamo res kar nekaj lepih krajev, ki pa jih večina ljudi sploh ne pozna. Vsi poznamo samo Bled in Portorož, bolj skritih kotičkov pa ne, ker o njih redkokdo govori, a tam je najlepše. Če imaš domišljijo, vedno najdeš zanimivo destinacijo in aktivnosti, ki jih tam lahko počneš."

Besedilo: Klavdija Rupar