Jerca Legan Cvikl: Novoletno jutro je trenutek za 'streznitev' in sproščanje

Jerca Legan Cvikl: Novoletno jutro je trenutek za 'streznitev' in sproščanje (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
30. 12. 2019

Konec leta je vedno vrhunec pričakovanj, srečanj, pozornosti, predvsem pa z razkošjem pozitivnih misli in pretakanjem naklonjenih energij, pravi strokovnjakinja za strateško komuniciranje, publicistka in filantropistka.

"Za razliko od božičnega večera je novoletni priložnost za drugačno druženje - z izbrano družbo prijateljev. Po vrnitvi iz Luksemburga ga najraje preživljamo doma, kjer pripravimo tematsko zabavo s svečano večerjo, z disko plesom ter odštevanjem, grajskim ognjemetom in slovesno zdravico kar na podgrajski terasi. Počasno obedovanje z dolgim klepetom ob prazničnem pogrinjku je navdahnjeno z nekaterimi slovenskimi jedmi v kombinaciji z izbrano ekzotiko. Brez domačega didžeja seveda ne gre. Tudi tokrat nas pod jelko čakajo simbolična darilca iz srečelova, ki si ga priredimo. V pričakovanju duhovitih domislic in sproščenega rajanja z obetajočim skokom v novo leto, torej!" nam je vse skupaj zaupala antropologinja Jerca Legan Cvikl, ki nam je v nadaljevanju še zaupala, kakšen je njen prvi dan v novem letu.

"Zabave pri nas so vedno značajske, ne le vsebinsko temveč tudi po intenzivnosti. Zato je novoletno jutro trenutek za 'streznitev' in sproščanje. Ter začetek za uresničevanje smelih želja in zavez s konca starega leta. Pravijo da, kot za novo leto tako vse leto, zato ga preživimo aktivno z naravo na svežem zraku ter vizionarsko z ustvarjanjem načrtov in izmenjevanjem dobronamernih misli. Po tradiciji gremo s sanmi v pobeljeni Tamar, kjer se okrepčamo z domačo jurčkovo juho, ajdovimi žganci in kislim zeljem. Naraje se podružimo s prijatelji. Tudi letos bo z nami pasji kosmatinec, ki obožuje igre na snegu. Veselja na pet!" je za Govori.se strnila Jerca Legan Cvikl.