Jerica Haber: “Petje je moja prva ljubezen”

Jerica Haber (foto: arhiv POP TV) arhiv POP TV
Vir: Story
14. 5. 2011

Korošica Jerica Haber, ki je ponovno navdušila v oddaji Slovenija ima talent, je prava poslastica za oči in ušesa. Zmaga in slava je ne zanimata, vse, kar si želi, je to, da bi imela čim več nastopov.

Story: Je glasba vaš vir zaslužka ali le hobi?

Zaposlena sem na Univerzi na Primorskem, kjer delam v upravi znanstvenoraziskovalnega središča, na kratko, sem strokovna delavka v administraciji. Po izobrazbi sem poslovni tehnik, moram pa še dokončati študij menedžmenta. Trenutno je služba na prvem mestu in skupaj s študijem mi vzame kar veliko časa. Bomo pa videli, kako bo zdaj s petjem, ko sem nastopila v oddaji Slovenija ima talent.

Story: Kako Korošica pristane v Kopru?

V Koper sem se preselila pred osmimi leti, ker sem bila sprejeta na študij menedžmenta. Potem sem dobila še službo, pred petimi leti sem se pridružila bendu Dan ponjer (po istrsko dan potem, op. p.) in tako sem se navadila na Primorsko ter se odločila, da ostanem.

Story: Kdaj ste ugotovili, da vas petje tako veseli?

Že kot deklica sem izredno rada pela. Bolj resno pa sem začela pri 14 letih, ko sem spoznala neke fante, ki so imeli rok skupino. Povabili so me, da bi bila njihova pevka, in tako smo skupaj nastopali po motorističnih zborih in rokovskih zabavah. Ko sem se preselila na Obalo, sem intenzivno začela nastopati s skupino Dan ponjer, letos pa smo ob naši peti obletnici izdali zgoščenko z naslovom Z roko v roki. Zdaj pa bomo videli, kako bodo stvari potekale po oddaji Slovenija ima talent.

Story: Ste po duši rokerica?

Niti ne toliko rokerica, saj mi je bolj všeč pop in soul glasba.

Story: Ko ste bili še deklica, ste si želeli postati pevka?

Seveda. Pela bi vsak dan in z veseljem bi živela samo od glasbe, če bi lahko. Moja prva ljubezen je petje, in vedno bo tako.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story