Jerica Zupan je ponosna nase!

Jerica Zupan je ponosna nase! (foto: Tina Modlic) Tina Modlic
Vir: Jana
24. 1. 2018

Simpatična radijska voditeljica na Radiu Antena se je odločila za spremembo življenjskega sloga, ki jo je vodila do boljšega počutja in ljubezni do sebe.

Zgodnje vstajanje je zaradi vašega dela neizogibno. Ste jutranji tip?

Če bi bila jutranji tip, potem bi bilo vse lažje. Trikrat na leto se mi zazdi, da sem se na zgodnje vstajanje že navadila, vendar naslednji dan ugotovim, da to ne drži.

Imate kakšen jutranji ritual?

Budilka mi zazvoni ob 4.40, nato dam na dremež še za 10 minut, čeprav morda to ni dobra zamisel, ker je potem še težje vstati. Potem grem v kopalnico, se uredim, oblečem ter na hitro pripravim torbo za trening. Preden odidem, dam fantu poljubček, on pa mi vsako jutro reče, naj grem počasi. Enkrat sem namreč konkretno padla po stopnicah, ker se mi je mudilo, in sem bila vsa v podplutbah. Ko pridem na radio, prižgem računalnik, si pripravim še nekaj stvari, sodelavec pa mi prinese prvo jutranjo kavo.

Mediji so se razpisali o vašem uspešnem izgubljanju kilogramov. Zakaj ste se odločili za hujšanje?

Nisem se več dobro počutila v svojem telesu. Svojih kilogramov nisem znala nositi, moja teža mi je bila v breme. Na živce mi je šlo tudi to, da mi je celo Šmarna gora bila izziv, v obraz sem bila čisto zaripla in zadihana, ko sem nekoč šla na en hribček. V trgovini nisem nikoli našla ničesar za obleči, v garderobi sem nekajkrat tudi jokala.

Se imate zdaj iskreno radi in ste ponosni nase?

Včasih me še popade val slabe volje, ki je kot spomin na lansko leto, ampak se takoj spomnim, da sem zdaj drug človek, z veliko več samospoštovanja. Zdaj lahko rečem, da se imam rada in da sem nase končno zelo ponosna.

Kako pomemben je videz pri vašem delu? Je delo na radiu v tem smislu manj obremenjujoče kot na televiziji?

Tudi radio postaja vse bolj vizualen. Ni več tako kot včasih, ko smo na podlagi glasov ugotavljali, kakšna je oseba za radijskim mikrofonom. Danes se radijski voditelji pojavljamo na televiziji, v revijah, na družabnih omrežjih. Zdi se mi, da kilogrami v tem poslu niso merilo, so pa lahko prednost. Če bi teh 30 kilogramov preveč znala nositi, če bi se počutila fantastično in bi imela samozavest, ki jo imam danes, sploh ne bi bilo težav.

Več let ste srečno zaljubljeni. S čim vas je očaral vaš fant Timotej?

Pred več kot petimi leti me je očaral z direktnostjo in smislom za humor, pa še izjemno simpatičen je bil. Potem pridejo padci in nato spet vzponi in tako dalje. Po vsem tem času sva še bolj povezana in lahko rečem, da sem z njim srečna.

Kaj najraje počneta skupaj?

Oba sva zelo zaposlena, ko sva prosta, pa se imava najlepše, ko si skuhava kosilo in gledava filme ali serije. Pred kratkim sva vzljubila tek v naravi in sprehode v krajih, kjer še nisva bila.

Razmišljata o poroki?

Morda me bo nekoč presenetil s prstanom in na kolenih, nekje v Parizu (smeh), morda me ne bo. O tem ne razmišljam. Če bo tako kot zdaj, mi ne bo manjkalo prav nič.

Kakšni so vaši načrti za leto 2018?

Preteči polmaraton in se preseliti v novo stanovanje. 

Besedilo: Danaja Lorenčič // Fotografije: Tina Modlic