Jerica Zupan: Uspešno nad 30 odvečnih kilogramov

Jerica Zupan: Uspešno nad 30 odvečnih kilogramov (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
25. 6. 2017

Radijska voditeljica Jerica Zupan je priznala, da jo je pred dvema letoma nekdo vprašal, ali je noseča, in takrat se ji je dobesedno zameglilo pred očmi. Ne, ni bila noseča, samo zredila se je, in to za več kot 30 kilogramov. Pred štirimi meseci pa se je odločila, da bo temu naredila konec in se z vso zagnanostjo vrgla v telovadbo, zdravo prehranjevanje in na splošno v zdravo življenje.

Jerica pravi, da je vse to postalo del njenega vsakdanjika, sploh šport ji je zlezel pod kožo. "Spomnim se januarja, kako mi je bilo vse težko, predvsem treningi, saj nisem mogla teči niti deset minut skupaj. Vmes sem mislila, da bom obupala, vendar nisem. Še več zagona sem dobila. Zdaj z lahkoto pretečem deset kilometrov ali več, obenem naredim še trening za moč in se počutim kot zmagovalka," je ponosno povedala Jerica, ki izgube teže ne meri po tehtnici, saj se ne želi omejevati na dnevni ali tedenski ravni.

"Predvsem gre tako in tako za dobro počutje, zato sem sploh začela in tu sem svoj uspeh že dosegla. Bom pa v kratkem vseeno opravila meritve, ki bodo točno pokazale, koliko kilogramov sem izgubila, koliko maščob se je pretopilo v mišice in koliko centimetrov sem vrgla v smeti," je navdušeno dejala zgovorna plavolaska, ki je že opazila razliko v konfekcijski številki.

"Medtem ko sem prej nosila večinoma številko 42, zdaj nosim že 38. Moj trener Dejan Lenart pravi, da bom do konca leta dosegla svoj cilj, če ne še prej glede na mojo zagnanost," je razkrila voditeljica.

Dieta je bila izziv

Ena izmed največjih sprememb, ki jih je Jerica uvedla v svoj novi življenjski slog, je prehranjevanje. Pravi, da se je na nov jedilnik zelo hitro navadila.

"Prvi teden sem res močno pogrešala kruh, kmalu pa ni bil več v mojih mislih. Zdaj jem dobro hrano. Res da je zdrava, ampak je dobra in okusna. Zdaj vem, da si lahko zdravo hrano pripraviš na tisoč in en način," je povedala simpatična Gorenjka, ki najbolj uživa v preprosti juhi iz cvetače, brokolija, bučk, kurkume, soli, popra in peteršilja.

"Vse skuhamo, vržemo v Nutribullet in juha je tako dobra, da še angelčki obliznejo svoje prste," je v smehu povedala Jerica, ki vsem, ki so na dieti, priporoča že omenjeno juho, saj je njena najljubša, poleg mamine goveje.

Sicer pa si Jerica močno želi, da bi njena misija hujšanja uspela, saj ne želi pomagati samo sebi, ampak tudi drugim dekletom, ki so zaradi kilogramov nesrečne in nesamozavestne. "Nekatere so celo v hudi stiski. Vrstniki so lahko zelo kruti.  Upam, da bom koga navdihnila s svojo spremembo, da bo dobil motivacijo. Vsi smo lahko zmagovalci v tej bitki," je sklenila Jerica.

Barbara Majič