Jernej Damjan: Odpotoval na Finsko

Vir: Govori.se
10. 11. 2009

Smučarski skakalec je že na Finskem, kjer bo 'odkljukal' prve skoke na snegu pred novo sezono.

Jernej se je po koncu lanske sezone odločil za športno udejstvovanje zunaj reprezentance. Njegovi občutki pred začetkom nove sezone so odlični in komaj je čakal, da se je v ponedeljek, 9. novembra, odpravil na Finsko, kjer bo opravil prve skoke na snegu.

V obmorski nordijski državi bo, kot nam je povedal, ostal do prvih tekem v Kuusamu, o svojih možnostih na letošnjih tekmah pa pravi: »Možnosti so vedno dobre. Treniral sem odlično in s te plati je vse potekalo tako, kot sem si želel.«

Na prizorišča svetovnega pokala se po novem ne bo več vozil v kombiju in s kolegi iz reprezentance, ampak v osebnem avtomobilu znamke Subaru in v družbi trenerja. Na vprašanje, ali pogreša druženje s fanti iz reprezentance in tisto 'zafrkancijo', ki je bila prisotna, da ni bilo dolgčas, pa odgovarja: "Malo zagotovo, ampak na tekmah bomo še vedno skupaj. Nikoli se nisem hotel popolnoma oddaljiti od reprezentance, le trenirati sem hotel s svojim trenerjem in na svoj način."

PRIPIS K FOTKI:
"Nikoli se nisem hotel popolnoma oddaljiti od reprezentance, le trenirati sem hotel s svojim trenerjem in na svoj način."

 

Značke: skakalec