Jernej Dermota prejel prvo nagrado strokovne žirije

Vir: Lea
10. 1. 2014

Pevec Jernej Dermota se je odpravil na glasbeni festival v Makedonijo. Pot se je obrestovala, saj je Jernej prejel prvo nagrado strokovne žirije.

Sprva je mislil, da bo festival v Skopju preskočil, a se ga je vseeno udeležil. "Naravnost obožujem to mesto! Tako živahno je in tako polno življenja! Prvič sem bil tam leta 2006, ko sem snemal z Aleksandrom Masevskim (Sony music). In v tem času se je toliko spremenilo in ogromno zgradilo."

Jernej se je v Skopju udeležil tudi glasbenega festivala. "Kot vedno je bilo tudi na tem festivalu veliko odličnih pevcev. Naučil sem se, da ne smeš na festivalih nikoli nič pričakovati, ker si lahko zelo razočaran. Te nastope jemljem predvsem kot zabavo in priložnost spoznavanja novih ljudi. Odločil sem se za svoj standardni repertoar, in sicer pesmi I am changing in Could you tell me why. Očitno se je izplačalo, saj sem dobil prvo nagrado strokovne žirije.

Veliko več kot ta nagrada mi je pomenila pohvala gospe Milke Eftimove, operne pevke, ki je dolga leta delala in živela v Sloveniji in je profesorica na Glasbeni akademiji. In gospe Figen Cakmak, predsednice WAFA (World Association of Festivals and Artists), ki mi je obljubila presenečenje v Istanbulu. Prav tako sem prejel povabila za Grčijo in Malezijo. To je zame prava nagrada in potrdilo, da delam prav," še doda Jernej.