Jernej Kuntner: Mercatori širi biznis

Vir: Lea
3. 6. 2010

Franca Mercatorija, lika iz priljubljene slovenske televizijske nadaljevanke TV Dober dan, imajo radi tudi v republikah bivše Jugoslavije.

Čeprav je TV Dober dan slovenska televizijska nadaljevanka, so jo prek satelitskih anten in interneta gledali tudi naši sosedje. Vsega, o čemer so akterji govorili v njej, morda niso razumeli, a vendar še vedno toliko, da je nadaljevanka postala priljubljena tudi pri njih. Pričakovano in kot doma, so največ priljubljenosti tudi pri njih poželi Izi, Fata in Mercatori.

Njegova priljubljenost je takšna, da ga oglaševalci vabijo tudi v različne reklame. Jernej Kuntner, ki je upodabljal Mercatorija, je tako v tej vlogi nastopil tudi v vrsti televizijskih in časopisnih reklam.

Med drugim se je redno pojavljal v časopisnih reklamah za Kraševo čokolado Dorina v hrvaški izdaji revije Story, na televizijskih ekranih nekdanjih jugoslovanskih republik pa Mercatori svoje zvite posle reklamira v hrvaškem, srbskem, bosanskem in makedonskem jeziku.

Pri tem ni zanemarljivo, da je Jernej eden redkih slovenskih estradnikov, ki uspešno reklamira izdelke tudi zunaj Slovenije.

Priporočamo