Jernej Kuntner: "Mislim, da sem kar toleranten človek!"

S soprogo Moniko sta lani prvič praznike preživela brez otrok. (foto: Helena Kermelj, Igor Zaplatil) Helena Kermelj, Igor Zaplatil
Vir: Story
29. 1. 2017

Na snemanju prvih epizod nove sezone serije Usodno vino smo v udobju enega od tamkajšnjih prizorišč snemanja poklepetali s priznanim igralcem Jernejem Kuntnerjem.

Sestala sva se na prizorišču snemanja serije Usodno vino, kjer se že aktivno pripravljajo na novo sezono.

In če začnemo s tistim, po kar smo prišli. Pokukati, kako serija nastaja. Kot pravi, so zdaj, ob začetku ustvarjanja četrte sezone, že dobro uigrana ekipa, ki v resnici niti ni potrebovala priprav za vrnitev v star 'snemalni tempo'. "Počitnice so bile kratke, zato nismo izgubili kaj veliko občutka s tem, da smo šli. Malo smo si spočili glave, ampak ko smo se vrnili, smo bili vsi v eni uri že 'utečeni'," je povedal na začetku in dodal, da sta kratek oddih pretekli mesec z ženo Moniko sama preživela v Atomskih toplicah. "Prvič po 22 letih sva bila sama na božič in novo leto. In s tem sva nekako obudila pozabljene občutke. Da si spet nekako sam. Čeprav sva bila midva kar precej mlada, ko sva imela otroke, in že takrat te 'samote' nisva kaj dosti občutila. Ko sva postala starša, sva bila še študenta in morda se zdaj s to situacijo na novo učiva, kako je, ko si sam," pojasnjuje 46-letnik in dodaja, da sta se sicer na to pripravljala že nekaj časa.

"O tem sva se z ženo kar veliko pogovarjala. Na neki način sva to doživela že pri starejšem sinu Roku. Lina ima zdaj 17 let, on 22, in ko je začel odhajati, so se že začeli pogovori o tem. Mislim, da sva to na neki način že prebrodila. Je pa res, da smo očetje morda na poseben način navezani na deklice, in tudi midva z Lino imava poseben odnos," pojasnjuje Jernej, ki se trudi, da med otroka enakovredno razporedi čas. "Tako kot z Lino se družim tudi z Rokom. Med njima vse razdelim enakovredno. Z ženo sva torej pripravljena, da bosta oba počasi odletela iz gnezda. Boli, ampak človek se s tem sprijazni," še dodaja oče, ki se sicer še ni srečal s situacijo, v kateri bi hčerka domov pripeljala fanta, a kot pravi, ga tudi tega ni strah. "Mislim, da sem kar toleranten človek in da s tem ne bom imel veliko težav," še pove.

Sicer pa so dnevi, ki smo jim priča, pravi za uživanje na belih strminah, kar je tudi ena izmed najljubših aktivnosti priznanega igralca. "Že od malih nog sem smučar," se je namreč pohvalil in dodal, da je bil nato v osemdesetih med prvimi borderji v Sloveniji. "Ko sem dobil prvi bord, sem imel 16 let, dve leti pozneje, leta 1988, pa sem si kupil že prvega. Spomnim se, da je bil znamke Elan, porisal pa mi ga je Samo Lahnar, ki je bil dizajner. Še zdaj ga imam doma za spomin," je v preteklost skočil Jernej in dodal, da se je njegova norija z bordom končala, ko je Elan predstavil 'carving' smuči. "Nekaj časa sem sicer na smučišče nosil tako bord kot tudi smuči. Zjutraj sem na primer bordal, popoldne pa smučal. Pozneje je bord odpadel, sem pa zagotovo zaljubljen v sneg in smučanje. Poleti pa v srfanje," je povedal igralec, ki si kljub napornemu urniku utegne vzeti kakšen dan. "Prej kot ob koncu tedna smučišča obiščem med tednom. Sem pa opazil, da se je Slovenec v zadnjih letih spremenil, ker so smučišča med tednom polna, ob koncih tedna pa prazna," nam je povedal in dodal, da si bo tudi letos brez dvoma privoščil kakšen dan smuke. "Za na smučišče nimam posebne družbe, ker sem enostavno toliko vezan nase in na svoj urnik, da sem kar 'solo'. Sicer pa sta mi na smučišču dobra družba sin Rok in hči Lina. Onadva sta najboljša družba," je še povedal.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Helena Kermelj, Igor Zaplatil

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story04/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 04/2017

Story 04/2017, od 19. 01. 2017