Jernej Kuntner: Odprl vrata v svoj dom

Jernej Kuntner: Odprl vrata v svoj dom (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
1. 2. 2016

Čeprav trenutno igralcev priljubljene serije Usodno vino še ne spremljamo po televiziji, ustvarjalci že pridno snemajo nove epizode prihajajoče sezone. Prav v dneh, ko se je ekipa vrnila v snemalne studie, smo se v ljubljanskih Murglah pri njem doma dobili z ljubljencem slovenskega občinstva Jernejem Kuntnerjem ter ga poleg o njegovi trenutni vlogi povprašali tudi o Francu Mercatoriju in znamenitem Pšemeku, ki sta se tako močno vtisnila v spomin slovenskih gledalcev.

Toliko, kot je Jernej simpatičen na malih zaslonih, je ljubezniv tudi takrat, ko kamere ugasnejo. S toplim stiskom roke nas je pozdravil v svojem domu in nas povabil na kavo, ob kateri smo se med drugim zaklepetali tudi o tem, da kljub enomesečnemu snemalnemu premoru na njegovem urniku ni bilo časa za počitek.

"Decembra smo res imeli premor od snemanja Usodnega vina; predvsem zato, ker imamo igralci v tem mesecu zelo veliko dela, sploh mi, v lutkovnem gledališču – dramski oder, ker igramo za otroke in šole. Hkrati pa sem decembra začel delati pri risanki Kung Fu Panda 3, pri kateri režiram sinhronizacijo v Studiu Ritem, ter risanki Alvin in veverički 4. Snemanja za prvo risanko sva s Klemenom Slakonjo končala zdaj, v dneh po novem letu, tako da se je moje delo zunaj serije odlično ujelo z začetkom nove snemalne sezone," nam je povedal Jernej, ki si tudi v prihajajočih dneh tedenskega oddiha ne bo mogel vzeti. Kljub temu pa se je svojih igralski kolegov ob vrnitvi v studio zelo razveselil.

"Seveda smo se pogrešali. Je pa bilo veselo tudi zato, ker zdaj ne snemamo več blokov po deset oddaj, ampak po sedem, tako da je na snemanjih bolj sproščeno," pojasnjuje Jernej in dodaja, da so s soigralci zaradi dolgih ur na snemalnih prizoriščih razvili prava prijateljstva.

"Ne družimo se veliko takrat, ko so kamere ugasnjene, ker skupaj na snemanjih preživimo tudi po 12, 13 ali 14 ur. Včasih se celo pošalim, da z njimi preživim več časa kot s svojo družino," nam je povedal in dodal, da sta se na snemanju novih delov dobro ujela z njegovo ljubico iz serije Sašo Pavlin Stošić. "Je simpatična igralka in perfektna punca. Odlično se razumeva. Sicer pa je zelo pomembno, da je za serijo dobra energija. Če je to uresničeno, je serija uspešnica in tu se je izšlo," še dodaja.

Z novo vlogo je osvojil moško populacijo

Le redkokdo se ne spomni markantnih likov, ki jih je Jernej upodobil v preteklih letih. Najprej je srca slovenskega občinstva osvojil z vlogo Čeha Pšemeka Kovača v nanizanki Pravi biznis. Tega se Slovenci, pravi Jernej, radi spominjamo tudi danes.

"To se je dogajalo tik po Teatru Paradižnik in s tem sem začel. Đuro me je povabil k sodelovanju in spomnim se, da so že na prvi dan snemalci na prizorišču rekli, da je Pšemek novi Veso. Nisem pričakoval, da bo takšen odziv," nam je povedal Jernej in dodal, da si tudi danes na nastopih ljudje velikokrat zaželijo, da se za kakšen trenutek prelevi v zgovornega Čeha. Kljub temu pa je tisti pravi uspeh po Jernejevem mnenju doživel njegov lik Mercatorija iz serije TV Dober dan. "Mislim, da takšne evforije, kot je bila takrat, ne bo več. Zdi se mi, da se potem nikoli več ni zgodilo, da bi bili ljudje tako zaljubljeni v like in jih tako oboževali. Takrat sem to občutil na vsakem koraku in še danes sem hvaležen za to. Zdaj me nekaj let ni bilo na televiziji, ker sem delal druge stvari, in moram reči, da so me ljudje velikokrat spraševali, kdaj me bodo lahko videli v novi vlogi," pojasnjuje Jernej in dodaja, da se je z vlogo Mercatorija priljubil predvsem ženskemu občinstvu in otrokom, da pa se je z novo vlogo župana Matjaža Petriča zdaj prikupil še moškemu delu. "Morda se bo slišalo hvalisavo, ampak že nekaj ljudi mi je reklo, da je moj lik zelo markanten, kar me je zelo razveselilo. Seveda ustvarjamo telenovelo, ki se mora vleči, vendar so mi ljudje rekli, da me radi gledajo, ker se z mojim likom vedno kaj dogaja. Lik je tako napisan, da gre vedno za nekaj konkretnega, sem pa tudi vesel, da znam vsakič ustvariti neke like. Ta vrnitev na televizijo mi je prinesla nov krog občudovalcev in rad se pošalim, da me zdaj tudi moški bolj 'porajtajo'. Včasih pridejo in me potrepljajo po rami ter rečejo, da delam dobro z 'babo' in da imam luštno ljubico," pojasnjuje in dodaja, da je presenečen nad raznovrstnostjo gledalcev. "Moji domači gledajo serijo. Jaz je sicer ne gledam – na začetku sem si pogledal nekaj delov, ampak samo zato, ker se pameten igralec lahko popravi. Zdaj včasih kaj pokukam in potem grem. Gledalci težko gledamo sami sebe, jaz v tem ne uživam."

Kaja Milanič

Značke: Jernej Kuntner

Priporočamo