Jernej Šugman: Še ena nagrada za vlogo Tašče

10. 5. 2012 | Vir: Govori.se
Deli
Jernej Šugman v vlogi tašče. (foto: Peter Uhan)
Peter Uhan

Članu ansambla Drame  je žirija 19. Mednarodnega festivala malih odrov Reka podelila nagrado Veljko Maričić za najboljšo moško vlogo ex aequo za vlogo Tašče v uprizoritvi Ko sem bil mrtev Ernsta Lubitscha v režiji Diega de Bree in izvedbi SNG Drama Ljubljana

Jernej Šugman je za to vlogo leta 2010 prejel tudi Borštnikovo nagrado za igro, uprizoritev pa je osvojila številna pomembna domača in mednarodna priznanja ter gostovala v številnih krajih in na festivalih po Sloveniji, zamejstvu in tujini. Nedavno tudi na 13. Ibero-ameriškem gledališkem festivalu Bogota 2012, kjer so jo kritiki umestili med sedem najpomembnejših predstav druge polovice festivala in BOK festu 2012 v Bjelovarju.

V prihajajoči sezoni pa se Drama že dogovarja za gostovanja s Ko sem bil mrtev v Theatru Oberhausen, v Teatru Metastasio Stabile della Toscana v Pratu in v Dominikanski republiki. Uprizoritev pa je povabljena tudi na festivala Čas podob (evropska mreža uprizoritvenih umetnosti in umetnosti gibljivih slik) v pariškem Centquatru in Prehodi 2013 (festival gledališč z evropskega vzhoda) v Metzu.

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec