Jernej Tozon: Adrenalinsko darilo

Jernej se bolj kot k tandemskemu skoku iz letala nagiba k poletu z jadralnim padalom. (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Govori.se
11. 2. 2010

Jernej je zadnji petek v januarju organiziral rojstnodnevno žurko. Približno 25 povabljenih za 30 let. Darila, ki jih je dobil, so bila, kot pravi, izvirna, bogata ...

Pevec skupine Čuki je žur organiziral v gostilni Pri Boštjanu na Križni gori nad domačo Škofjo Loko. Za vse , ki ste gledali zadnjo oddajo Na zdravje!, povejmo, da je to prav tista gostilna, v kateri pomaga tudi kelnarica Ema, punca, ki je nastopila v omenjeni petkovi oddaji. In tudi na tisti dan, ko je praznoval lepi Jere, je bila tam.

Ko smo slavljenca povprašali, kakšna darila so priromala v njegove roke, nam je povedal, da so bila izvirna, zanimiva, bogata. Med drugim so ga obdarili tudi s … plačanim potovanjem v Dubaj za dve osebi? Ne, to ravno ne, je pa dobil nekaj, pri čemer si bo lahko zapel Kreslinovo 'Od višine se zvrti'.

Na voljo ima tandemski skok s padalom iz letala. Višina, do katere leti letalo, preden te 'odvrže', je okoli 4.500 metrov, prosti pad traja približno eno minuto, hitrost pa lahko doseže tudi vrtoglavih 200 km/h. A Jernej se bo najverjetneje odločil za drugo, manj divjo možnost – za tandemski polet z jadralnim padalom. V tem primeru se ponavadi starta na vrhu ali pod vrhom hriba, za vzlet je potrebnih nekaj hitrih korakov in že si v zraku. Uživancija!