Jernej Tozon (Čuki) spreten tudi v sekanju drv

Jernej Tozon (Čuki) spreten tudi v sekanju drv (foto: eksluzivno.si) eksluzivno.si
Vir: Lady
2. 12. 2017

Skupina Čuki je spet presenetila s posebno, kmečko obarvano pesmijo. Otroško razigrana, polna besedilnih domislic in z lepim družinskim sporočilom. Govori namreč o izgubljenem piščetu, ki je zapustilo svoje dvorišče, da bi malo raziskalo svet. Med kokoškami je užival tudi pevec Jernej Tozon, ki je že pripravljen na zimo.

Ravno, ko smo ga poklicali, se je simpatični Škofjeločan odpravljal na svoj vikend, kjer je imel namen sekati drva in pripraviti vse potrebno, da ju z drago čez zimo tam ne bo zeblo. Torej Jernej ni spreten le z mikrofonom v roki, temveč tudi s sekiro in očitno mu niso tuje niti grablje.

V zadnjih dneh si je vzel nekaj časa zase, nam je pa zaupal, da so se na snemanju videospota za omenjeno skladbo v Arboretumu in Kamniku zelo zabavali. Jernej, Matjaž, Miha in Jože so se preoblekli v prave farmarje, si nataknili piščančje rumene škornje, vzeli v roko grablje, inštrumente in žur se je lahko začel. Kdaj so Jožetu, avtorju največjih otroških hitov pri nas, zrasli tako košati brki, ni jasno, kot tudi ne, ali je moder starinski traktor res last Mihovega starega očeta iz daljnega Vuhreda. Vsekakor ljubiteljem narave vloga veselih kmetovalcev zelo pristaja, saj so prav vsi tudi v resnici že večkrat poprijeli za tovrstno delo.

Besedilo: Anja P. Kontrec // Foto: Ekskluzivno.si