Jernej Tozon dvomi, da se bo še kdaj zaljubil

Želi si žensko, ki bo razmišljala kot on. (foto: Žiga Mihelčič, Agencija Ekskluzivno) Žiga Mihelčič, Agencija Ekskluzivno
Vir: Story
19. 12. 2013

Eden izmed najbolj zaželenih glasbenikov pri nas Jernej Tozon nam je dovolil pokukati v velik del njegove zasebnosti, kamor imajo sicer vstop samo resnično izbrani ljudje. Zaupal nam je, kakšno življenjsko sopotnico si želi ob sebi, in z nami podelil svoje mnenje o ljubezni.

Jernej je človek, ki je družaben na odru in se po nastopih vedno podruži z oboževalci, jim je na voljo za fotografiranje in podpise, a na družabnih dogodkih, kjer mrgoli drugih estradnikov, ga ni opaziti. Je človek, ki ceni svoj čas, saj ga ima zaradi številnih obveznosti s Čuki izjemno malo. Ravno zaradi tega ga skrbno in preudarno izkorišča.

Namesto na družabnih prireditvah čas raje preživi v naravi, v planinah, jezdi, gre na kajak in se druži s prijatelji daleč od oči javnosti, na kakšnem pivu ali dveh. Včasih mu že gre na živce, ker mediji venomer vrtajo, ali je samski ali ne. "Ne vem, zakaj je sploh pomembno, s katero sem in kaj počnem v zasebnem življenju," se sprašuje pevec. Glede na to, da je simpatičen, vedno urejen, da dela v vrtcu, prešerno nasmejan in džentelmensko molči o svojem odnosu z nežnejšim spolom, je marsikateri novinar že ugibal, da mogoče nima interesa za dame.

Jernej se ob tem samo nasmeji in se niti malo ne obremenjuje, saj je človek, ki se požvižga na govorice. Nima časa, da bi o tem sploh razmišljal, kaj šele, da bi se s tem sploh obremenjeval. Je oseba, ki vsak dan jemlje posebej. "Nikoli ne veš, kaj bo jutri, pojutrišnjem. Ljudje preveč razmišljamo za naprej," pravi simpatični 'čuk' in dodaja citat, ki mu je zelo pri srcu: "Kar lahko narediš danes, ne odlašaj na jutri." Po tem principu tudi živi.

Jernej Tozon

Vse, kar po njegovem mnenju ljudje potrebujemo, da smo srečni, je zdravje. "Če si zdrav, si srečen, in če si srečen, lahko v življenju počneš veliko stvari. Če lahko počneš veliko stvari, si zadovoljen. Če si zadovoljen, so tudi ljudje okoli tebe zadovoljni. Jaz sem nezahteven, ne potrebujem veliko. Material nas samo pokvari," deli z nami svoje razmišljanje.

Ceni družino in je vesel, da mu je vcepila določene vrednote, ki jih bo prenesel naprej, ko bo imel svojo družino. "Zdi se mi, da v teh časih vrednote nič več ne pomenijo, zato pa je tako, kot je," nam razloži in doda, da on ne pozablja in da je vesel, da to ima. Poštenost, iskrenost in dobrota so vrline, ki mu jih je položila družina v njegovo dušo, in to so vrednote, ki jih išče tudi pri svoji življenjski partnerici. Želi si žensko, ki bo razmišljala tako kot on.

"Pravijo, da si moraš najti partnerja, ki ti bo podoben," pravi in v smehu dopolni, da misli, da bi bilo včasih bolje, če bi bil partner drugačen. Izjemno sramežljivi pevec se je razgovoril tudi o tem, kakšna še bi morala biti njegova sopotnica. "Rad bi imel takšno, ki ji družina veliko pomeni. Želim si svojih otrok. Če bo naneslo, da ne bom imel svojih, jih pač ne bom imel, želim pa si jih," nam zaupa in doda, da jih ima trenutno 13.

Bolj kot na družino primarno gleda na partnerski odnos. Pomembno mu je, da je v prvi vrsti zdravo partnerstvo med dvema človekoma. Pravi, da je problem današnjega sveta ravno to, da ko partnerja dobita otroka, pozabita nase in na svoj odnos. Tega ne odobrava. Misli, da bi moral biti odnos med partnerjema takšen, kot je bil, preden sta dobila otroka.

"Ljudje pozabljamo, da smo se odločili za partnerja, s katerim bomo živeli, zato ti mora biti v prvi vrsti pomemben partner, in ne otroci. Če damo na prvo mesto otroka, ni čudno, da se partnerja začneta oddaljevati drug od drugega, in potem se vprašamo, kje je tisti odnos, ki smo ga imeli s partnerjem," modro razloži svojo življenjsko ljubezensko filozofijo.

Jernej Tozon

Prav tako meni, da se ljudje spreminjamo in ravno zato prihaja do razhajanj, namesto da bi se posvetili komunikaciji za razreševanje problemov. "S partnerjem se morata tako dobro poznati oziroma si zaupati, da lahko s komunikacijo rešita vse probleme, in če tega ni, prej kot slej pride do prepira," dodaja in pravi, da je človek, ki podpira tradicijo in mu je ta pomembna.

Ne potrebuje cerkve in matičarja, da se bo pred drugimi zaobljubil. "Zaobljubil se bom osebi, s katero bom, in ni pomembno, ali bova sama ali bo okoli naju sto ljudi," razmišlja o poroki in hkrati poudari, da da veliko na zaobljube, saj je načelen človek. Ne razume ljudi, ki pravijo, da ljubezen pride in gre.

"Jaz sem bil zaljubljen in vem, kakšen je občutek, ko to doživiš," deli z nami izkušnje, a v isti sapi nam razkrije, da je mnenja, da se lahko zaljubiš samo enkrat v življenju, saj to ni nekaj takšnega, kar bi lahko doživel dvakrat ali trikrat. Na naše vprašanje, ali misli, da se bo še kdaj v življenju zaljubil, se zamisli in odgovori: "Dvomim ... ne vem ... dvomim."

Glede na to, da je očitno izgubil upanje, Jerneju želimo, da si bo kmalu povrnil vero v ljubezen ter sprejel, da se ljubezen lahko zgodi večkrat v življenju. Tudi njemu. Rek pravi, da se lepe stvari zgodijo takrat, ko jih najmanj pričakuješ, in da imamo prave stvari ponavadi pred nosom, pa jih ne vidimo. Treba je odpreti oči in takrat se začnejo dogajati čudeži ...

Andreja Korenčan

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 51/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 51/2013

Story Story 51/2013, od 11. 12. 2013