Jernej Tozon ima oči samo za svojo drago

Vir: Story
29. 3. 2009

Jernej Tozon, najmlajši član skupine Čuki, je pravi magnet za ženske. Obožujejo ga frkljice in mamice, zdi se jim lep in seksi, mežikajo mu in ga ogovarjajo, on pa … on pa tega sploh ne opazi. Oči ima samo za svojo drago, s katero užije vsak prosti trenutek. Ne, ne bo je menjal!

Škofjeločan na prvo žogo prej kot fant iz Gorenjske deluje kot ‘šminka’ iz Ljubljane. Temen je, malo neobrit, čokoladnih oči, z okusnim stilom oblačenja in urejeno frizur’co. Frajerček torej … čeprav v resnici to sploh ni! V resnici je preprost dečko, med prijatelji znan kot živahen Jere, ki se je, ko so ga še na veliko žurali, bolj kot puncam okoli šanka posvečal svoji fantovski klapi. In ker je bilo tako, seveda ni opazil, da ga osvajajo in se mu morda celo ponujajo …

“Lahko, da sem jim bil všeč, ampak mene to ni zanimalo. Zame je bilo pomembnejše, da sem se imel fino s prijatelji, da smo se pogovarjali in se zabavali.” Zasanjanih, zapeljivih ženskih pogledov enako kot takrat ne opazi niti danes, ko je znan obraz in ko mu vsi - tudi novinarji - tako zelo radi omenjamo horde oboževalk, ki se lepijo nanj.

“Ko na špilu punce pridejo do mene ali ko hodim po Loki in se obračajo za menoj ter vpijejo ‘Jernej, Jernej’, jaz tega sploh ne dojemam tako, kot večina misli.” Večina misli, da mu s svojimi reakcijami božajo ego … “Jaz se jim nasmejim, rečem živijo, pomaham in grem naprej. Sploh ne razmišljam tako, da bi si rekel: ‘U, pišuka, imam oboževalk’. Ne. Na njih gledam kot na osebe, ki me prepoznajo in me pozdravijo, to je vse.”

Sebe nikoli ni dojemal kot lepotca in magnet za ženske, čeprav je ob svojem imenu na uho večkrat ujel besedo ženskar. “To so navadne čenče. Jaz nikoli nisem bil tak. Seveda sem rad pogledal kakšno, ampak da bi kar tako malo na hitro bil z njo, pa ni šans. Ko sem se zapletel s punco, sem potem z njo tudi ostal in sva imela resno zvezo.”

Za dekleta, ki so bila njegova, pove, da jih je bilo tako zelo malo, da jih lahko prešteje na prste ene roke, da je res fant, ki v odnos s puncami ne vstopa trofejsko in šprintersko, pa potrjuje podatek, da je njegova prejšnja zveza trajala celih devet let. Od 17. leta! “To je bila moja prva res resna punca, s katero nama pač ni bilo namenjeno ostati skupaj. Sva pa še danes prijatelja.”

Trenutno je Jernejevo srce oddano dami, ki je medijem ne želi pokazati, niti o njej kaj veliko govoriti. O njiju nam je iz njega uspelo izvabiti zgolj informacije, da sta skupaj dve leti, da imata oba rojstni dan januarja (ona je kozoroginja, on vodnar), da si zaupata in ne zganjata nepotrebnega ljubosumja, da se imata zelo rada, da ima oči in srce samo zanjo ter da se ji za svojo odsotnost, ki je od aprila dalje, ko je postal član skupine Čuki, občutno narasla, ne oddolži materialno.

“Človeka ne moreš kupiti; največ mu daš s tem, da se mu posvetiš. Zato poskušam narediti vse, da sva skupaj ves prosti čas, ki ga imam.” Zaupal nam je še, da mu starši privoščijo žensko, ki ga je vredna, in da ima ob svoji trenutni partnerici občutek, da ga je. Vredna, namreč.

Čisto za konec smo s pevcem, ki med tednom dela kot pomočnik vzgojiteljic v vrtcu v Škofji Loki, načeli razmišljanje o tem, kaj bi bilo, če bi bil v tej fazi, ko je tako zelo priljubljen, samski. Bi izkoriščal naklonjenost oboževalk in punce menjal kot spodnje hlače?

“Ne, ne bi! Če bi bil samski, ne bi izkoriščal slave in imel vsak dan druge.” Trudil bi se, da bi spoznal punco, ki bi ji lahko zaupal in ki bi imela rada Jerneja, ne pa ‘čuka’Jerneja, kar bi bilo v praksi resda težko razločiti. Ženske namreč znajo biti lisice … “Zagotovo bi mi vsaka rekla, da name ne gleda kot na medijsko znanega moškega, ampak verjamem, da bi bilo med njimi veliko takih, ki bi želele biti z mano prav zato, ker sem znan. Zato sem izredno vesel, da imam punco že od prej in da me je res sprejela takšnega, kakršen sem.”

Ona ga je torej vzela, kdaj pa se bosta vzela? Jernej, kdaj bo ohcet? “O tem vas bom pravočasno obvestil, (smeh) ... Če bi se poročil, bi se recimo na Veliki planini, v kratkih planinskih hlačah na naramnice, gojzerjih in obvezno ob zvokih harmonike.”


PRVI ZMENKI
Držala sta se za rokice

Na prvi zmenek je šel enkrat proti koncu osnovne šole. Zaljubljen je bil v Ljubljančanko, s katero sta se, zahvaljujoč avtobusnemu prevozu, srečevala zdaj v Škofji Loki zdaj v Ljubljani. “Ker je bila zima, sva hodila na toplo v lokale in pila čajček. Niti v kino nisva šla, samo na čaj sva hodila. Držala sva se za roke in si tu pa tam upala dati lupčka.”


Napisala Maja Susman
Fotografija Primož Predalič

Nova Story že v prodaji

Story