Jernej Tozon na jadranju s prijatelji

Jernej Tozon na jadranju s prijatelji (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
2. 8. 2017

Čeprav se za Jerneja Tozona, člana Čukov, počitnice še niso čisto zares začele, je v tem poletju že odjadral sončnemu zahodu naproti, saj se je že peto leto zapored v družbi prijateljev iz medijskega sveta odpravil na jadranje po Dalmaciji.

"Počitnice se zame sploh še niso začele, saj je moja sezona nastopov zdaj v polnem razmahu," nam je za začetek povedal Jernej in dodal, da ga pravi dopust sicer čaka v avgustu. "Letos smo si s Čuki celo vzeli en prosti vikend in tega se že močno veselim. Takrat se bom odpravil na morje," nam je povedal in dodal, da je nekaj oddiha že okusil med svojim štiridnevnim potepom po skritih zalivih jadranskega morja.

"Vsako leto se s prijatelji odpravimo na jadranje. Letos smo se skupaj odpravili v Dalmacijo, na kraje, ki še niso bili raziskani," razkrije Jernej, ki je letos prvi del dopusta preživel v družbi Aleša Bartola, vodje skupine Mambo Kings, nekdanjega hokejista Olimpije Igorja Hribovška, plesalca Andreja Rebule in jagra Jerneja. "Nismo ekipa, ki bi šla na jadranje pijančevat, ampak resnično raziskovat. Mi v tem uživamo in res se imamo lepo," nam je povedal in dodal, da letošnji izlet ni bil nobena izjema.

a

"Če za kaj nisem, pa nisem rojen za skiperja čolna. Hvala bogu za to navadno poskrbijo drugi. Ko se mi vežemo v marinah ali na pomolih, se jaz skrijem v palubo in tam počakam. Morda mi vsake toliko uspe privezati kakšno bojo, to je pa tudi vse," priznava Jernej, ki se v tem poletju veseli tudi izletov v hribe. "Rad hodim v Bovec in v njegovo okolico, veselim pa se tudi svojih podvigov s 'sea' kajakom," je še dodal.

Nov Čuk, nov vrstni red

Po prihodu novega člana Čukov Mihe, ki se je skupini pridružil maja, pa smo Jerneja povprašali, kako se znajde zdaj, ko ni več najmlajši član zasedbe. "V resnici nikoli ne gledam na leta. Že ko sem pel pri očetu v zboru, sem imel vedno prijatelje, ki so bili stari okrog 45 let. Nanje sem gledal kot na vrstnike. Tudi pri izbiri punc nisem nikoli gledal na leta. No, na to, da je polnoletna in da ni ravno 20 let starejša od mene že, sicer pa mi to ni pomembno. Na primer, tudi z Vinkom sva se zelo dobro ujela. Morda mi je bil on od vseh članov še najbližji, pa tudi zdaj greva še velikokrat skupaj v hribe," nam je povedal Jernej in dodal, da je podoben odnos vzpostavil tudi z novim članom Miho.

"Ko se nam je pridružil Miha, nisem nanj gledal kot na 15 let mlajšega člana. Mogoče imam vseeno zdaj več izkušenj in on zdaj name gleda tako, kot sem jaz prej na druge člane in me kdaj kaj vpraša ... in to se mi, po pravici povedano, zdi tudi fajn," je še pojasnil nasmejani glasbenik.

Kaja Milanič