Jernej Tozon: Po žurki na dopust

Vir: Nova
9. 2. 2010

Čeprav najprej ni načrtoval rojstnodnevne zabave, je ob svoji 30-letnici na koncu vendarle organiziral žurko, nato pa se je odpravil na enotedenski dopust – v Dolomite smučat in to ne sam.

Da povabljenim (približno 25 jih je bilo) ni bilo dolgčas, so se šli celo kviz, ki ga je pripravil Jernejev brat Urban. Izbirali so lahko med tematikami, kot so šport, znanost, glasba, film, znane osebnosti, risanke … Razdelili so se v štiri skupine, odgovori na zastavljena vprašanja pa so v kar nekaj primerih poskrbeli za veliko dozo smeha.

Poleg sivih celic so v tek spravili tudi noge, saj so se na plesišču kar nekajkrat zavrteli, spale pa niso niti pevske sposobnosti. Peli so in pili, a vse v zmernih količinah, saj je bil prvotni plan tak, da imajo Čuki v soboto, dan po žurki torej, nastop. Zato so povabljenci s slavljencem na čelu vztrajali le do treh zjutraj, kot po Murphyju pa se je nastop predstavil na nedeljo.

Takoj po 'špilu' se je Jernej odpeljal proti Dolomitom po zasluženo porcijo smučanja, kot nam je še zaupal, pa v Italijo ni odšel sam. Najverjetneje je šel v družbi svoje drage, ki je nikakor noče izpostavljati javnosti.