Jernej Tozon: Strokovnjak v previjanju plenic

Vir: Story
11. 2. 2011

Čeprav je Jernej Tozon, pevec skupine Čuki, konec januarja dopolnil 31 let, se ne počuti nič drugače kot pred desetimi leti. Še vedno ga navdušuje vse, kar je povezano z adrenalinom, pa naj bo to šport ali avtomobilizem. Poseben adrenalin pa mu predstavlja tudi delo z otroki.

Jernej je pred leti kolebal, ali bi se podal v vojsko ali v pedagoške vode, saj je njegova mama menila, da bi bil idealen vzgojitelj, ker je večkrat popazil na sestro, ko sta bila starša zaradi glasbenih obveznosti na poti. Ker so v tem poklicu večinoma prevladovale ženske, se je odločil za vojsko, kjer je delal dve leti.

Danes večino časa dela v jaslih, kjer so otroci stari od enega do dveh let, zato je menjanje plenic zanj nekaj čisto običajnega. Med obema poklicema najde kar nekaj podobnosti, predvsem to, da je pogosto na terenu.

“Tako v vojski kot v vrtcu so komande sestavni del vsakodnevne rutine, veliko smo zunaj, tako v sončnem vremenu kot na snegu. To, da se lahko sedaj vsak dan igram s kockami, ki sem jih imel rad že kot otrok, pa je le bonus.” (smeh)

Nova Story že v prodaji

Story