Jernej Tozon uživa v moški družbi

Jernej in njegov glasbeni kolega Aleš Bartol iz skupine Mambo Kings že leta skupaj hodita na poletne in zimske dopuste. (foto: OSEBNI ARHIV) OSEBNI ARHIV
Vir: Lady
17. 2. 2019

Pevec skupine Čuki Jernej Tozon se zelo rad sprošča v naravi, pa naj bo to poleti ali pozimi. 

Tako se je lanskega avgusta v družbi prijateljev odpravil na jadranje, na 'fantovskem' smučanju pa je pred kratkim užival v švicarskih Alpah. Fante so opazili na smučišču v Švici in očitno je tudi ta bogata država premajhna, da ne bi opazili naših zvezdnikov.

Opazovalci so povedali, da se je družba čez dan zabavala na snegu, zvečer pa ob dobri hrani in jedači, predvsem pa ni manjkalo glasbe, tako da so spontano zabavali tudi širšo okolico, medtem ko so razigrano peli in igrali zase. Švico so okupirali za nekaj dni, vreme pa jim je bilo tudi naklonjeno, saj so imeli sončne dneve z lepo vidljivostjo na smučišču.

Nevihta jih je obšla

Fantje se najraje odpravijo nekam, kjer je veliko prog, več dolin, da lahko raziskujejo. “Vzamemo zemljevid in presmučamo prav vse proge, obiščemo vse kraje, ki se jih da doseči s smučami. Letos smo se odpravili v Verbier, Veysonnaz in Nandaz, štiri doline in tretje največje smučišče v Evropi.”

Apartma so imeli na 1600 metrih, tik pod žičnico, tako da avta niso potrebovali. Čez dan so kar pridno smučali, zgodaj vstali, zvečer pa igrali družabne igre, Jernej je zakuril kamin, Bart zaigral na klaviaturo in žurka se je zavlekla pozno v noč. “Bili smo ravno v času, ko je drugje po Evropi zelo snežilo, tako da smo s strahom opazovali, kaj nas čaka, vendar nas je fronta na srečo obšla.”

Besedilo: Anja P. Kontrec // Fotografije: osebni arhiv