Jernej Tozon: V usta bi jo dal brez pomoči rok

Slavljenec Jernej, po horoskopu vodnar, je v srednji šoli rojstne dni s prijatelji praznoval kar na klopci in s kakšno steklenico v roki.  (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Govori.se
26. 1. 2010

Drage oboževalke, da ne boste slučajno pozabile – lepi Jernej, za prijatelje Jere, jutri praznuje rojstni dan. Številka, ki pade tokrat, je okrogla.

Najmlajši član skupine Čuki jutri praznuje 30 let. O tem, kje in s koliko povabljenimi se bo zgodil veliki žur, ni želel govoriti, je pa povedal, da bodo nazdravili tako, kot se za tak rojstni dan spodobi – po pameti.

Tudi v preteklosti na svojih rojstnodnevnih žurkah ni pretiraval - »Vedno smo ga spili za zdravje; nikoli nisem šel čez mejo.« - ko je beseda nanesla na darila, pa je poudaril, da ni zahteven. Dovolj mu je, da se tisti, ki jih povabi, odzovejo povabilu in s seboj prinesejo dobro voljo.

Čeprav bo star 30 let, mu niti slučajno ne bo nerodno pihati svečk na torti (mimogrede, obožuje čokoladno) in prav tako mu torte ne bi bilo nerodno pred vsemi zbranimi jesti zgolj z usti, brez rok. »Jaz sem vedno za take neumnosti. Ne bi pa se obmetaval s torto, ker se mi zdi izjemno grdo, če se ljudje norčujejo iz hrane.«