Jerneja P. Zhembrovskyy: Obleka za ves svet

Miss Slovenije 2012 Nives Orešnik bo nedvomno ena od najlepše oblečenih lepotic na finalnem tekmovanju. Obleka, ki je bila narejena prav zanjo, se je z našo lepotico povsem zlila. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
27. 7. 2012

Zadnje dni pred odhodom miss Slovenije 2012 Nives Orešnik na Kitajsko je čast največjega garača pripadla stilistki projekta Jerneji P. Zhembrovskyy, ki je poskrbela tudi za najbolj pompozno obleko, kar jih je misica odnesla s seboj.

"Po poplavi bež in svetlih odtenkov ter padajočih in lahkotnih oblek, ki smo jih lahko občudovali zadnja leta na izboru Miss sveta, sem si sama letos zamislila mogočno obleko klasičnega kroja in v črni barvi," je zgodbo o tem, kako je nastala verjetno ena od najlepših oblek za naše predstavnice na finalnih izborih, opisala Jerneja, ki je pri svojem delu seveda izhajala tudi iz elegance, značilne za svojo blagovno znamko The Lie by Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy. In po videnem ji je uspelo.

20 ur in 14 dni

"Obleka se je izdelovala 20 ur, mojo idejo z lista papirja pa je mojstrsko uresničila odlična šivilja Martina Lavrenčič iz Vipave, ki je sicer že prava veteranka na področju večernih oblek za misice," je opisala nastajanje obleke, za katero sta imeli obe zelo malo časa, pove Jerneja, saj je od izbora Miss Slovenije do njenega odhoda minilo le dobrih 14 dni.

Z misico na pot

Nedvomno je z Nives odšel na pot tudi delček Jerneje, saj se je ta z njej pripisljivo natančnostjo lotila projekta in končni izdelek je obleka, ki ni težka, čeprav ima velik volumen.

"Z Martino, ki izdeluje tudi prekrasne poročne obleke, sodelujeva že dve leti, odlično sva se ujeli in prav zaradi prej naštetega je bila ona tudi prava izbira za to delo. Malo za šalo in malo zares smo Nives napisali kar 'priročnik', kako jo pravilno zložiti, da zavzame čim manj prostora v kovčku, saj je obleka pompozna, stoji sama, ima konstrukcijo, spodnji del krila pa je podložen s kar 30 metri tila.