Jerneja P. Zhembrovskyy: "Ne verjamem, da bi zadela sedmico"

26. 1. 2012 | Vir: Lea
Deli

V lotomaniji, ki je zajela Slovenijo zaradi več kot štirimilijonske sedmice, ki jo Slovenci pričakujemo že nekaj mesecev, se je hočeš nočeš ujela tudi Playboyeva stilistka in voditeljica Jerneja P. Zhembrovskyy.

Jerneja je lani jeseni začela voditi Loto na nacionalni televiziji. Delo jo seveda veseli in priznava, da je zanjo odlična izkušnja, predvsem pa ji je všeč to, da ljudem deli srečo. ‘’Pred začetkom oddaje je v studiu, še posebej pa zdaj, ko je znesek za sedmico res visok, občutiti nekakšno pozitivno napetost. Pred oddajo se vedno, ko so v igri visoki zneski, začnejo debate, kaj bi naredili s tem denarjem, kako bi ga porabili, ter seveda, kam bo šel, kdo ga bo dobil,’’ nam iz zakulisja v zadnjem času verjetno ene od najbolj gledanih oddaj pove Jerneja.

‘’Loto mrzlica je seveda tako obnorela tudi vse v studiu in mislim, da ni človeka, ki ne bi imel svojega listka, ki ne bi imel vsaj kančka upanja, in tako je tudi z mano. Je pa v zraku tudi neka privoščljivost – dejansko tako ekipa kot tudi komisija privoščimo tistemu, ki dobi sedmico ali kateri drugi visoki znesek. Ko sem začela voditi Loto, je bil znesek za sedmico 809.221 evrov, vmes je bila sedmica že izžrebana, ta zdaj pa je megasedmica,’’ se malce pošali Jerneja.

Kam z denarjem?

Ker je priznala, da tudi sama v zadnjih tednih igra loto, nas je zanimalo, kaj bi naredila s takšnim bajnim zneskom. ‘’Najprej, v to, da bi zadela, ne verjamem. A upanje imamo vsi, ni tako? Največji del denarja bi verjetno dala na banko in živela od obresti. S preostankom pa bi si kupila ne preveliko hišo nekje na podeželju, nikakor v mestu, staršem bi kupila stanovanje, sebi še eno manjše stanovanje v Rimu, ker je prekrasno mesto, nekaj denarja pa bi vložila tudi v proizvodnjo svoje blagovne znamke oblačil in torbic,’’ nam je zaupala Jerneja, ki nima želja, da bi na primer živela v eksotičnih krajih ali zapravljala denar po nepotrebnem.

‘’Nikakor ne bi nehala delati, saj to, kar počnem, delam z veseljem, z ljubeznijo, in bi delo pogrešala, pa tudi sicer bi mi bilo dolgčas. Verjetno bi si privoščila še kakšno potovanje, potem pa je to več ali manj to,’’ je bila jasna Jerneja, ki pravi, da bi še vedno trmasto vztrajala v Sloveniji, ker je tukaj pač lepo.