Jerneja P. Zhembrovskyy: Od sreče do torbic z 'vau' učinkom

Vir: Lea
14. 9. 2011

Nekdanja balerina, danes Playboyeva stilistka in oblikovalka lastne blagovne znamke oblačil in torbic Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy je v zadnjih mesecih tako zaposlena, da si je letos poleti za oddih vzela le nekaj dni. Poleg vsega dela pa je postala še TV-voditeljica in hkrati nastopila kot model na Playboyevih straneh.

 

Kako je prišlo do sodelovanja s Playboyem?

Zelo sem hvaležna vodji projekta pri Playboyu Filipu Kocijančiču, ki me je pripeljal v ekipo. Po pogovoru z art direktorjem Playboya Gojkom Zrimškom, čigar delo obožujem, in odgovornim urednikom Playboya Borutom Omerzelom sem začutila, da je to to. Ekipa je nenormalno zdrava, saj smo kot nekakšna družina, v kateri je veliko idej, ki zagotavljajo ustvarjanje na najvišjem možnem nivoju.

Ste se pa v zadnji številki Playboya pokazali tudi sami ...

Ja, nastopam v modni zgodbi – kot model, kot stilistka in oblikovalka. V ideji zgodbe smo zajeli moške trende za prihajajočo jesen, skoraj seksi avtomobil in ženske trende z moškega vidika. Vse to nedvomno 'paše' v Playboy in prav v tej celoti je tudi poudarek na modnih zgodbah Playboya.

Kako pa ste uskladili delo stilistke in modela na fotografiranju?

Bilo je bolj naporno, kot sem mislila, a s pomočjo ekipe je tudi tokrat šlo. Poskrbeli smo, da je bilo vse, kot je treba, delali smo ves dan in vsi z istim ciljem. Sem se pa bolje počutila v vlogi stilistke kot modela, ker to tudi sicer delam že vrsto let. Bolj uživam v ozadju, torej kot stilist, ko nisi tako izpostavljen, si pa zelo pomemben člen v verigi.

Po uspešno predstavljenih kolekcijah oblačil The Lie ste zdaj predstavili tudi unikatne torbice iste blagovne znamke …

Od nekdaj sem bila velika ljubiteljica torbic, saj je to najbolj oseben kos ženske garderobe. Doma jih imam veliko, res veliko in za njih sem do zdaj odštela kar nekaj denarja. Ker sem se počutila dovolj zrelo, da lahko svoje občudovanje in znanje o torbicah prenesem na risbe in jih pozneje tudi pospremim v realno stanje, torej, da dejansko zaživijo, sem to tudi naredila. Prva kolekcija je bila že razprodana, zdaj so v izdelavi že kosi druge kolekcije. Med njimi bodo tokrat tudi moške torbe, ki sem jih nekaj že naredila po naročilu, pripravljam pa tudi ženske 'neseserje' in manjše potovalne torbe.

Kakšni ženski pa so vaše torbice namenjene?

Rada rečem, da gre za modne gurmanke, ki nimajo torbic zato, da z njimi le dopolnijo garderobo, ampak jih dojemajo kot neki umetniški kos, tako kot to počnem tudi sama. V bistvu so te torbice tako močne in vpadljive, da so še najbolj primerne za ženske, ki obožujejo efektiven in preprost slog oblačenja, tako da ima torbica v tem primeru tisti želeni 'vau' učinek.

V življenju pa počnete še veliko drugih stvari. Ste nekakšen multipraktik, ki mu uspeva uskladiti vse obveznosti, pa čeprav včasih na tesno, kajne?

Ja. (smeh) Predvsem mi uspeva vse uskladiti, ker obožujem vsako stvar, ki jo počnem. Sem eden od redkih srečnih ljudi, ki lahko počne tisto, kar je za marsikoga hobi, kot službo. Veliko pripomore to, da sem deloholik, ter to, da sem še zelo mlada in imam veliko energije.

Eden od vaših zadnjih podvigov je ta, da ste uspešno prišli skozi tesno sito nacionalke in zdaj vodite tudi Loto. Kako ste se ujeli v ta krog?

Povsem neobremenjeno in bolj kot ne iz zabave sem se prijavila na javni razpis. Pozitivnega izida nisem pričakovala, želela sem si neke nove, zanimive izkušnje. Ko sem bila sprejeta med voditelje, sem bila seveda zelo vesela, dobila sem moč za nov zagon in možnost, da se na nacionalnem zavodu tudi izobražujem, kar mi pomeni zelo veliko.

Znanje, ki ga imam, tako lahko primerjam s teorijo in poskušam vse skupaj popraviti in nadgraditi. Tako bom nekaj časa vodila Loto in delila srečo Slovencem, kako bo po tem obdobju, bomo videli. Želje v prihodnje so veliki odri in velike prireditve, saj sem že od mladih nog skozi balet odvisna od adrenalina, ki je potreben, da dobimo končni izdelek, predstavo, prireditev, kakorkoli že temu rečemo. A vseeno, ostanimo na realnih tleh. (smeh).

Boste pa v kratkem vodili tudi finale Miss Earth Slovenija. Kako se kot voditeljica pripravljate na tak projekt?

Najprej je treba podrobno spoznati scenarij in sestaviti besedilo. Kasneje se besedila tudi naučim, da ne pride do nepredvidenih situacij. Tokrat bom seveda tudi novinar, saj o dogodku pripravljamo tudi posebno reportažo. Imela bom veliko dela s sestavo vprašanj, pripravami na rdečo preprogo.

Koliko oblek boste imeli?

Verjetno pet ali šest. Imela bom svoje obleke, vse so že pripravljene, dve sta že narejeni, tri pa bodo dokončane dan pred prireditvijo. Lahko izdam, da bo ena od oblek v živalskem vzorcu, druga bo črna, več kot to pa ne povem. Želim si, da bi vsaka imela svoje sporočilo, in to mi bo uspelo.

Priporočamo